Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: ''Το ψωμί είναι ευλογημένο'' (ΦΩΤΟ)

psomi6

Τα εγκαίνια της έκθεσης Λατρευτικού και Θρησκευτικού Ψωμιού «Πρόσφορο – Άρτος – Τάματα» εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
 
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πολυετή έρευνα για την εξέχουσα θέση που κατείχε και κατέχει το ψωμί στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων παγκοσμίως, αλλά και η συμβολή του στην ανάγκη για έκφραση πίστης και λατρείας και έγινε στον χώρο του Ευρωπαϊκού μουσείου άρτου στην περιοχή Βαρνάβα Αττικής.
 
Μετά την τελετή των εγκαινίων ο Μακαριώτατος χαιρέτησε την έκθεση και είπε «δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, αλλά το ψωμί είναι το βασικό στοιχείο όχι μόνο της υλικής αλλά και της πνευματικής μας ζωής. Το ψωμί είναι ευλογημένο.».
 
Σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Όταν ο καθένας από εμάς, όπως ο σπόρος, μείνει μόνος του δε μπορεί να δώσει καρπό, χάνεται, πρέπει να ζυμωθεί, να γίνει "ψωμί" για να ζήσουμε».
 
Αμέσως μετά έγινε μια ανάπτυξη του θέματος της εκθέσεως και την χρησιμότητα που έχει ο άρτος σήμερα, από την Διευθύντρια του κέντρου ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Δρ. Αικατερίνη Πολύμερου-Καμηλάκη.
 
Τέλος ο κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε τους εκθεσιακούς χώρους  και θαύμασε τα έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν από το ψωμί.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2013 και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

psomi1

psomi2

psomi3

psomi4

psomi5

psomi7

psomi8

psomi9

psomi10

Εμφανίσεις: 119004
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!