Αρχιεπίσκοπος: ''Το Μέγα Σπήλαιο προσέφερε πολλά στα δύσκολα χρόνια'' (ΦΩΤΟ)

IMG 6340 

Καλάβρυτα, Γιώργος Φερδής

Το μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα, επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος και οι Άρχοντες της πόλεως.

Στη συνέχεια στην είσοδο της μονής έτυχε θερμής υποδοχής από τον Ηγούμενο του Μεγάλου Σπηλαίου, Αρχιμ. Ιερώνυμου Κάρμα και την συνοδεία του μοναστηριού

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χοροστάτησε στον Μέγα πανηγυρικό εσπερινό, συμπροσευχομένων των Μητροπολιτών Κοζάνης Παύλο και Βρεσθένης Θεόκλητο.

Στην ομιλία του ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε θερμά τον Ηγούμενο για την ιδιαίτερη φιλοξενία, τονίζοντας ότι «κανένα μοναστήρι δεν πρόσφερε όσα προσέφερε τα δύσκολα χρόνια το μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου».

« Είμαστε αδέλφια και πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, ζούμε διαφορετικά όταν ζούμε εκκλησιαστικά», πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε: «Δεν είμαστε σαν τους Ευρωπαίους που σκοτώνουν τον Θεό»

«Σκοτώνοντας τον Θεό σκοτώνω και τον αδελφό μου. Πρέπει να μετανιώσουμε αλλάζοντας μυαλό κι όχι επιφανειακά αλλά από μέσα μας», συμπλήρωσε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Το πρώτο μέλημα της Εκκλησίας είναι να κρατήσει της ισορροπίες και όχι μόνο τα συσσίτια.»

Τέλος ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο για την υλοποίηση της ιδέας του ερχομού του Αρχιεπισκόπου στο Μέγα Σπήλαιο ώστε να  συνεορταστεί εδώ η Παναγία.

IMG 6164

IMG 6183

IMG 6187

IMG 6227

IMG 6262

IMG 6271

IMG 6281

IMG 6319

IMG 6391

IMG 6395

IMG 6407

IMG 6420

IMG 6430

Εμφανίσεις: 129442
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!