Ιερώνυμος: ''Πρέπει να έχουμε πνεύμα αγάπης''

kataskinosi-ieronimos

Για την Romfea.gr, Γιώργος Φερδής

Στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών βρέθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με αφορμή το διήμερο συνέδριο κατηχητών και κατηχητριών που διοργανώνει το Γραφείο Νεότητας.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε στις κατασκηνώσεις ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης.

Απευθυνόμενος προς τους νέους ο Αρχιεπίσκοπος, τους μίλησε για το έργο της Εκκλησίας, τον πνευματικό αγώνα, ενώ τους έδωσε πατρικές συμβουλές για το μέλλον.

«Να έχουμε το ερώτημα, πώς θα πρέπει να βοηθήσουμε τον άνθρωπο να βρεί τον Θεό», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτοντας ότι «πρέπει να έχουμε πνεύμα αγάπης και ελευθερίας και όχι κακομοιριάς.»

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Δεν κάνουμε αυτή την προσπάθεια για να κάνουμε οπαδούς, η αγάπη είναι το πρώτο και το τελευταίο στην διακονία μας».

«Αυτός ο χώρος των κατασκηνώσεων θέλει να καλλιεργήσει ψυχές κάτω από τον ίσκιο της Αρχιεπισκοπής», πρόσθεσε κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Αμέσως μετά έγιναν οι εισηγήσεις, από τον Διευθυντή του Γραφείου Νεότητας Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνο, ο οποίος αναφέρθηκε στην στοχοθεσία του Διημέρου με θέμα: ''Συναπτή μικρά στη Λειτουργία των βαπτισθέντων κατηχουμένων.''

Επίσης έγιναν οι εισηγήσεις: ''Η ενορία ως παιδαγωγούσα κοινότητα'', από τον π. Αντώνιο Καλλιγέρη – Διευθυντή ποιμαντικής γάμου και οικογένειας, και ''Ποιον κατηχητή έχουν ανάγκη τα παιδιά σήμερα;'' από τον Αρχιμ. Μεθόδιο Κρητικό Ιεροκήρυκα της Ι.Μ Πειραιώς.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον χώρο των κατασκηνώσεων.

kataskinoseis-iero2

kataskinoseis-iero1

kataskinoseis-iero3

kataskinoseis-iero4

 

Εμφανίσεις: 59064
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!