Εσπερινός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου (ΦΩΤΟ)

agios-dionisios

Του Γιώργου Φερδή

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε ο Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Κολωνάκι.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μαραθώνος κ. Μελίτωνας, Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, Θαυμακού κ. Ιάκωβος και ο Επίσκοπος του Οικουμενικού Θρόνου Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο οποίος μίλησε με θέμα την συνάντηση και την μαρτυρία του Αγίου Διονυσίου.

«Η συνάντηση του Αγίου Διονυσίου με τον Απόστολο Παύλο στον Άρειο Πάγο σημαίνει συνάντηση της Ελληνικής σκέψεως και του Χριστιανικού Πνεύματος» τόνισε ο π. Χρυσόστομος ενώ έκλεισε τονίζοντας ότι με την μαρτυρία του Αγίου έχουμε μια Αθήνα χριστιανική.

Τέλος ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον π. Χρυσόστομο για τα λόγια αγάπης προς τον άγιο και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

0-ag

0-ag1

0-ag3

0-ag4

0-ag5

0-ag6

Εμφανίσεις: 133481
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!