Αρχιεπίσκοπος: ''Ευχαριστούμε τον Πατριάρχη Σερβίας που μας έφερε όλους κοντά''

img 318fvbdf7

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Έφτασαν το απόγευμα στο αεροδρόμιο Νικόλα Τέσλα του Βελιγραδίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος, ο Επίσκοπος Μπρανιτσεβού Ιγνάτιος, ο Επίσκοπος Αυστραλίας και Ν. Ζηλανδίας Ειρηναίος, ο Επίσκοπος Έγγρας Πορφύριος και ο Επίσκοπος Ρεμεζιάνης Αντρέας.

Τον κ. Ιερώνυμο συνοδεύει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου συνοδεύει ο Επίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος.

Στην υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ήταν και ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Βελιγράδι Κωνσταντίνος Οικονομίδης.

Νωρίτερα στο Βελιγράδι έφτασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννη και Γαλλίας Εμμανουήλ και αργά το μεσημέρι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας κ. Σάββας.

"Θα ήθελα εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος", είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, "να ευχαριστήσω τον Πατριάρχη Σερβίας για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μας δίνει να συμμετέχουμε όλοι μαζί στις εκδηλώσεις για τα 1.700 χρονια από το Διάταγμα του Μεδιολάνου".

"Θα ήθελα", συμπλήρωσε, "να σας ευχαριστήσω όλους για την υποδοχή, αλλά πρωτίστως τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας που μας κάλεσε όσους εδώ και είμαστε συγκινημένοι που θα είμαστε όλοι εδώ και ενθουσιασμένοι που θα έχουμε ανάμεσά μας τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη".

img 3162

img 2758

img 2821

img 2875

img 3085

Εμφανίσεις: 128965
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!