Καλαφάτης: ''Το ΥΠΕΚΑ και η Εκκλησία βρίσκονται στην ίδια πλευρά του λόφου''

kalafatis

Του Αιμίλιου Πολυγένη


 Το ΥΠΕΚΑ επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Αναπληρωτή κ. Σταύρο Καλαφάτη.

Να αναφερθεί ότι στο ΥΠΕΚΑ τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, συνόδευε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβ. Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν κυρίως οι κοινωφελείς δραστηριότητες της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο τρόπος που το ΥΠΕΚΑ έχει συνδράμει και συνεχίζει, επιλύοντας προβλήματα ετών.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετέφερε τις ευχαριστίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την ουσιαστική συμβολή του Υπουργού Αναπληρωτή κ. Σταύρου Καλαφάτη σε θέματα αρμοδιότητάς του που αφορούν την Εκκλησία.

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε: "Ευχαριστώ πολύ τον Μακαριώτατο για την τιμή που έκανε στο Υπουργείο και σε εμένα προσωπικά με την επίσκεψή του. Το ΥΠΕΚΑ κινείται πάντα στο πλαίσιο της αειφορίας, με ταυτόχρονους στόχους την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή."

"Στο θέμα της κοινωνικής συνοχής, το ΥΠΕΚΑ και η Εκκλησία βρίσκονται στην ίδια πλευρά του λόφου, με στόχο να ανακουφίσουν τον συνάνθρωπό μας που σήμερα δοκιμάζεται. Πυξίδα μας είναι πάντα ο άνθρωπος. Αυτό προσπαθούμε στο ΥΠΕΚΑ με τις ρυθμίσεις, για παράδειγμα, που κάναμε στο νόμο των αυθαιρέτων για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως τα άτομα με αναπηρία, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι πολύτεκνοι, οι μακροχρόνια άνεργοι και άλλοι", πρόσθεσε ο Υπουργός Αναπληρωτής.

Επίσης ο κ. Καλαφάτης τόνισε: 'Θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες μας για τον άνθρωπο και στο μέλλον, ώστε να βοηθήσουμε αποτελεσματικά το κοινωφελές έργο της Εκκλησίας, στο οποίο στηρίζονται σήμερα χιλιάδες οικογένειες."

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα χωροθέτησης κοινωφελών δραστηριοτήτων, επίλυσης προβλημάτων ανέγερσης και επισκευών ναών, αλλά και γενικότερα θέματα συνεργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας σε ζητήματα Περιβάλλοντος.

Εμφανίσεις: 75010
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!