Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο

gerontopoulos-ieronimos

ROMFEA.GR | Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Άκης Γεροντόπουλος.

Αφορμή της συνάντησης είναι το αυριανό ταξίδι του Υφυπουργού Εξωτερικών στο Λίβανο, ο οποίος θέλησε να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση που θα έχει με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη.

«Ήρθα ν’ ακούσω την πολύτιμη γνώμη και όσα εποικοδομητικά έχει να μου πει ο Αρχιεπίσκοπος, τον οποίο και σκοπεύω να ενημερώσω εκ νέου στο τέλος αυτών των συναντήσεων. Η Εκκλησία μας είναι σημαντική για τον Ελληνισμό και τα Παλαίφατα Πατριαρχεία μας συνιστούν «προκεχωρημένα φυλάκια» της Χριστιανοσύνης. Γι’ αυτό και θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατό, προκειμένου να καταγράψουμε τις ανάγκες τους και να συνδράμουμε όπως μπορούμε, δήλωσε στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας ο Υφυπουργός.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη χαρά του γι’ αυτήν την πρωτοβουλία του κ. Γεροντόπουλου, λέγοντας ότι «έτσι δίνεται η ευκαιρία, όχι μόνο ν΄ ανταλλαγούν πολύτιμες απόψεις, αλλά και να δει από κοντά η Πολιτεία τις θέσεις και τις αγωνίες της Εκκλησίας για το καλό του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης». 

Φωτό: Χρήστος Μπόνης

Εμφανίσεις: 57595
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!