Αποσύρει η κυβέρνηση την ''ευεργετική'' τροπολογία για την Εκκλησία!

samaras-arxiep-2

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Να αποσύρει τελικά αποφάσισε η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, την επίμαχη τροπολογία που απαγορεύει τον διαχειριστικό - δημοσιονομικό έλεγχο σε εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα χωρίς την κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας.

Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών" η κυβέρνηση αποφάσισε να αποσύρει τελικά την συγκεκριμένη τροπολογία.

Την είδηση επιβεβαίωσαν σήμερα το απόγευμα στη Romfea.gr πηγές από τον στενό κύκλο του Πρωθυπουργού, ο οποίος δεν θέλει να θεωρηθεί πως κάνει "ρουσφέτια" στην Εκκλησία που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και μπορούν να γίνουν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τόσο στην Εκκλησία, όσο και στην Κυβέρνηση υπάρχει η εκτίμηση πως ο θόρυβος έγινε "περί όνου σκιάς" αφού η συγκεκριμένη τροπολογία δεν σταματά κανέναν έλεγχο του ΣΔΟΕ, ούτε τον έλεγχο που μπορεί να προκαλέσει μία εισαγγελική παραγγελία, εάν προκύψουν ατασθαλίες σε ένα εκκλησιαστικό ίδρυμα.

Διευκρινιστική απάντηση για το θέμα έδωσε σήμερα και η Ιερά Σύνοδος - (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Εμφανίσεις: 93843
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!