Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Πυροσβεστική Ακαδημία

ara

Σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013, ο δικηγόρος, καθηγητής της Εγκληματολογίας και πολιτευτής της ΝΔ στο νομό Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής συμμετείχε σε ημερίδα που διοργάνωσε η Πυροσβεστική Ακαδημία με θέμα: «Αιμοδοσία, aids,  ναρκωτικά: Προσφέρω – Προσέχω - Προφυλάσσομαι», στην οποία παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε συζήτηση που είχε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος με τον Άγγελο Τσιγκρή, εστίασε στο ζήτημα των ναρκωτικών και ο Αχαιός δικηγόρος και διαπρεπής καθηγητής της Εγκληματολογίας είχε την ευκαιρία να του εκθέσει τις απόψεις του για το ζήτημα.

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής τόνισε ότι στο ζήτημα των ναρκωτικών είναι ανάγκη να προχωρήσουμε άμεσα στην εφαρμογή πιο ριζοσπαστικών μεθόδων πρόληψης και να σχεδιάσουμε μια πιο αποτελεσματική πολιτική απέναντι στο ζήτημα.

Ο Άγγελος Τσιγκρής επισήμανε ότι για να επιτευχθεί το παραπάνω είναι απαραίτητη η αλλαγή στη φιλοσοφία αντιμετώπισης του ζητήματος.

Θα πρέπει, δηλαδή, να αναγνωριστεί ότι η χρήση ναρκωτικών ουσιών συνδέεται άμεσα με το εμπόριο και ότι όσο το εμπόριο ανθεί και κάποιοι πλουτίζουν από αυτό, τόσο θα διογκώνεται το πρόβλημα.

Ο συμπολίτης μας καθηγητής πρόσθεσε ότι κατά δεύτερο λόγο θα πρέπει να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης του χρήστη ως ασθενούς και όχι ως εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου.

Τέλος, ο Άγγελος Τσιγκρής είχε την ευκαιρία να πει στον Αρχιεπίσκοπο ότι η αλληλεγγύη στα θύματα και η καταδίκη των εμπόρων του θανάτου θα πρέπει να είναι προτεραιότητες όλων μας, γιατί το ζήτημα δεν επιτρέπει προσωπικές στρατηγικές. Επιβάλλει συνεργασία, ευαισθησία, ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Εμφανίσεις: 55373
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!