Οι ιεροψάλτες τίμησαν τον προστάτη τους (ΦΩΤΟ)

agioi-pantes

Με Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Καλλιθέας ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροψαλτών "Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός" εόρτασε την μνήμη του εκ των προστατών του Αγίου Ιωάννου Δαμασκηνού.

Στα αναλογία έψαλαν χοροί απο εκλεκτούς ιεροψάλτες - μέλη του Συνδέσμου - που προσήλθαν στον εορτασμό.

Στον εσπερινό χοροστάτησε εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, παρέστη στο ιερό συμπροσευχόμενος.

Ο Μητροπολίτης Κορωνείας μίλησε στο τέλος για τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό, ενώ ευχήθηκε στους εορτάζοντες ιεροψάλτες "να συνεχίζουν για χρόνια πολλά με την ευλαβική και ηδύμολπη ψαλμωδία τους να συμβάλλουν στην -έν πνεύματι και αληθεία- λατρεία της Εκκλησίας μας.

Μια λατρεία που σκοπό έχει "πτερώσαι ψυχήν, αρπάσαι κόσμου, δούναι Θεώ και Θεόν ποιήσαι τον άνθρωπον" (Γρηγόριος Θεολόγος).

"Συμβάλλετε και σείς τα μέγιστα και η ευθύνη σας είναι μεγάλη", ανέφερε ο Μητροπολίτης Κορωνείας, ο οποίος στην συνέχεια παρεκάλεσε τον Μακαριώτατο να απευθύνει στους εορτάζοντες ιεροψάλτες τις πατρικές ευχές του.

Ο Μακαριώτατος συνέστησε ενότητα στους ιεροψάλτες, και καλλιέργεια του ταλάντου τους "έν τη Εκκλησία" και ευχήθηκε σε όλους τα δέοντα.

Τέλος τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προσφώνησε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου.

Φωτό: Χρ. Μπόνης

ag.pantes1

ag.pantes2

ag.pantes3

ag.pantes4

ag.pantes5

ag.pantes6

1998609

Εμφανίσεις: 76028
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!