Ιερώνυμος: "O δρόμος της Ιερωσύνης είναι το Θυσιαστήριο"

ieronym

Στον εορτάζοντα ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, στο Πολύδροσο Χαλανδρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Σαλώνων Αντώνιο, τον Πρωτοσύγκελλο π. Μάξιμο και τους ιερείς του ναού.

Συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος χειροτόνησε ως διάκονο ένα πνευματικό του παιδί από τη Λιβαδειά, μιλώντας για τον μοναδικό, αλλά και δύσβατο δρόμο της ιεροσύνης: «θα δοκιμάσεις πράγματα, που ο κόσμος δεν γνωρίζει, γι’ αυτό τα περιφρονεί. Να θυμάσαι, όμως, ότι στη χαρά και στη λύπη το Α και το Ω είναι το Θυσιαστήριο. Ανακαλώντας δε το λόγο του Θεοτοκά, ότι προορισμός της Εκκλησίας είναι να στεριώνει την πίστη και να είναι «προστάτισσα» στα βήματα όσων έχουν ανάγκη, υπέδειξε στο διάκονο αυτός να γίνει κι ο δικός του προορισμός.

Φέρνοντας δε την εικόνα του πρωτομάρτυρα Στεφάνου, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε το νεαρό διάκονο να τον έχει πρότυπό του: «κι αυτές ακόμη τις πέτρες, που θα σου ρίξουν να τις μαζεύεις και να παίρνεις δύναμη από αυτές. Μη φοβηθείς, αλλά να σταθείς στο τιμόνι της ψυχής σου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον ΣΚΑΪ για τις πρωτοβουλίες του, στο πλαίσιο του ''Όλοι Μαζί Μπορούμε'', και προέτρεψε τους συντελεστές του σταθμού να συνεχίσουν τη στήριξη των ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.

Εμφανίσεις: 64479
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!