Αρχιεπίσκοπος: ''Με προσπάθεια θα ξεπεράσουμε κάθε κρίση'' (ΦΩΤΟ)

30012014 evea 4

"Δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός, με προσπάθεια θα ξεπεράσουμε κάθε κρίση" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από την εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Πανελλήνιου Συνδέσμου των φίλων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην αίθουσα ΕΡΜΗΣ του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παραδοσιακούς χορούς, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Ευάγγελος Μουτσόπουλος, ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αμέσως μετά ακολούθησε ομιλία του κ. Εμμανουήλ Μικρογιαννάκη, ομότιμου καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια απολογισμός των δραστηριοτήτων του συλλόγου από την πρόεδρο κ. Νίκη Παπανικολάου-Πεπέ.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν υπουργοί, πολιτικοί, πολιτευτές, ακαδημαϊκοί, κληρικοί και λαϊκοί.

Αμέσως μετά την πίτα για τη νέα χρονιά ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε και συνεχάρη το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του συλλόγου για την πολύ όμορφη εκδήλωση και επισήμανε πως "η κοπή της Βασιλόπιτας μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε κάποιες σκέψεις, όπως τι είναι ο χρόνος; Ο χρόνος για τον Θεό είναι ανύπαρκτος. Πρόκειται για εφεύρεση του ανθρώπου, για να εξυπηρετεί καλύτερα τη ζωή του. Χωρίζουμε το χρόνο σε αυτόν που πέρασε, στο τώρα και σε αυτόν που θα έρθει. Από το παρελθόν μας μένουν μόνο οι αναμνήσεις. Το μέλλον είναι απρόσμενο και δε ξέρουμε αν θα ικανοποιήσουμε τα οράματά μας. Οπότε μας μένει το τώρα και αυτό είναι το σημαντικό, όπως αυτή εδώ η σημαντική προσπάθεια."

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος με αφορμή την εκδήλωση που παρέστη το πρωί για τον εθελοντισμό, αναφέρθηκε στη σημασία και στην αξία της προσφοράς, παρουσιάζοντας παραδείγματα ανθρώπων που η ανάγκη, αλλά και άλλων που η προσφορά τους έχουν συγκινήσει. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη να στηρίζουμε όλοι τους διπλανούς μας, επαναλαμβάνοντας πως "καλούμαστε να στηρίζουμε την ευρύτερη οικογένεια, τη γιαγιά τον παππού, το μακρινό συγγενή, φίλο και γενικότερα όποιον έχει ανάγκη."

Φωτο: Χρήστος Μπόνης

30012014 evea 2

30012014 evea 3

30012014 evea 7

30012014 evea 8

30012014 evea 9

Εμφανίσεις: 43087
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!