"Αποστολή" υγειονομικού υλικού στο Θριάσιο Νοσοκομείο

PATRA 2

Μέρος της πολύτιμης βοήθειας που εξασφάλισε από τους ομογενείς της Αμερικής η «Αποστολή» σε συνεργασία με την IOCC (International Orthodox Christian Charities), παραδόθηκε για τις ανάγκες του Θριάσιου Νοσοκομείου στην Ελευσίνα.

Σήμερα το πρωί είχε προγραμματιστεί για το γεγονός ειδική εκδήλωση στο χώρο του νοσοκομείου, με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδις έφτασε στο Θριάσιο λίγο μετά τις 9 το πρωί, όπου κατά την είσοδό του στον προαύλιο χώρο, εργαζόμενοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της υφιστάμενης πολιτικής στα δημόσια νοσοκομεία.

«Δεν έχουμε ανάγκη από κανενός είδους φιλανθρωπία» φώναξαν οι διαδηλωτές, με τον κ. Γεωργιάδη ν’ απευθύνει έκκληση στους εργαζομένους να σεβαστούν τη δωρεά και ν' αφήσουν το γεγονός έξω από την πολιτική αντιπαράθεση.

«Αμαυρώθηκε η εικόνα μιας πολύ ωραίας εκδήλωσης», σχολίασε ο Υπουργός λίγο αργότερα για όσα συνέβησαν στο νοσοκομείο.

Την ενίσχυση νοσοκομείων της χώρας μας με 5 κοντέινερ υγειονομικού υλικού από τις Η.Π.Α., μέσω της «Αποστολής» και του IOCC, είχαν ανακοινώσει από τον Οκτώβριο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα και τη Συντονίστρια των Προγραμμάτων του IOCC στην Ελλάδα κ. Δέσποινα Κατσιβελάκη .

Ανταποκρινόμενοι στη κρίση που πλήττει την Ελλάδα, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, o International Orthodox Christian Charities-IOCC μέσω χρηματοδότησης του Jaharis Family Foundation αποστέλλει, εντός του 2014, στην «Αποστολή», πέντε κοντέινερ υγειονομικού υλικού, συμβάλλοντας έτσι στην κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της χώρας.

Το περιεχόμενο των κοντέινερ συνολικής αξίας 4.000.000 $ περιλαμβάνει αναλώσιμο νοσοκομειακό υλικό, σύριγγες, γάντια, γάζες, επιδέσμους και εκατοντάδες άλλα είδη αντικειμένων ευρείας και εξειδικευμένης νοσοκομειακής κατανάλωσης.

Τα κοντέινερ, 40 ποδών έκαστο, θα φτάσουν τμηματικά από την Αμερική στην Ελλάδα και εν συνεχεία θα διοχετευθούν, σε συνεργασία με την Αποστολή της Αρχιεπισκοπής και του Υπουργείου Υγείας, σε νοσοκομειακά ιδρύματα όλης της χώρας.

Εμφανίσεις: 57804
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!