Ποιες συμβουλές έδωσαν στη ΔΙΣ για την αξιοποίηση των ακινήτων της

idioktisia

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Την αναγκαιότητα ύπαρξης επιχειρηματικού σχεδιασμού για όλα τα ακίνητα της Εκκλησίας πρότειναν σήμερα στον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της ΔΙΣ στελέχη της εταιρείας Price Waterhouse Coopers.

Ο κ. Κ. Ριρής, πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας συμβούλων στον κόσμο με παρουσία σε περισσότερες απο 150 χώρες παρουσίασε το μέχρι τώρα έργο καταγραφής και αξιολόγησης των ακινήτων που ανήκουν στην Ιερά Σύνοδο και τόνισε την αναγκαιότητα επίλυσης των προβλημάτων που η πλειοψηφία των ακινήτων εμφανίζει.

Η PWC αναφέρθηκε στην  αναγκαιότητα χρήσης από μέρους της Εκκλησίας σύγχρονων τρόπων διαχείρισης και αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τους συμβούλους της εταιρείας στη διενέργεια διεθνών διαγωνισμών που εξασφαλίζουν τη διαφάνεια και τη συμμετοχή παγκόσμιων επενδυτών για την καλύτερη, όπως επεσήμαναν, απόδοση των ακινήτων της Εκκλησίας.

Τα μέλη της ΔΙΣ άκουσαν με ενδιαφέρον τις προτάσεις των συμβούλων που έγιναν με την συμβολή των στελεχών της ΕΚΥΟ.

Ο Αρχιεπίσκοπος τους ευχαρίστησε για τη μέχρι σήμερα πολύτιμη βοήθεια που η εταιρεία έχει προσφέρει τους τελευταίους επτά μήνες, σημειώνοντας πόσο ωφέλιμο θα ήταν το έργο να συνεχιστεί όχι μόνο για την Ιερά Σύνοδο αλλά και για όλες τις μεγάλες Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εμφανίσεις: 123574
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!