Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (ΦΩΤΟ)

 SAM 1710

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Eλλάδος κ. Ιερώνυμο είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ βρέθηκε για λίγες ώρες στη Ελλάδα και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για Κύπρο.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών του Πατριαρχείου Μόσχας έτυχε θερμής υποδοχής στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: "Καλως ήρθατε! Χαιρόμαστε για την Αγία Ρωσία".

Στη συνέχεια στην αίθουσα του Θρόνου είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, στον οποίον μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

"Μακαριώτατε, ο Πατριάρχης Κύριλλος με παρακάλεσε να σας μεταφέρω τις αδελφικές του ευχές", είπε στα ελληνικά ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος και ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ συζήτησαν για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, τους διωγμούς των χριστιανών στην Μέση Ανατολή καθώς και για τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών.

Επίσης αναφέρθηκαν στην προσεχή Πανορθόδοξη Σύνοδο που θα γίνει αρχές Μαρτίου στο Φανάρι, καθώς  αλλά και στις αιματηρές συγκρούσεις στην Ουκρανία.

"Ανησυχούμε πολύ για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία", υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο να μεταφέρει τις ευχές του στον αδελφό Πατριάρχη κ. Κύριλλο, τονίζοντας ότι πάντα θα θυμάται την επίσκεψή του στην Αγία Ρωσία.

SAM 1677

SAM 1679

SAM 1684

SAM 1688

SAM 1690

SAM 1695

SAM 1696

SAM 1699

SAM 1702

SAM 1705

SAM 1710

SAM 1716

SAM 1719

SAM 1720

SAM 1722

Εμφανίσεις: 77165
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!