Η ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

tsbela

Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε την Τρίτη η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Τζαβέλα.

Η κυρία Τζαβέλα, η οποία είναι και εκ νέου υποψήφια στις προσεχείς ευρωεκλογές, ζήτησε και έλαβε την ευλογία του αρχιεπισκόπου, με τον οποίο είχε και την ευκαιρία να συζητήσει το ρόλο, την προσφορά της Ορθοδόξου εκκλησίας στο πλαίσιο της ενωμένης Ευρώπης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και η ευρωβουλευτής είχαν έναν παραγωγικό διάλογο για τη συμβολή του Χριστιανισμού και των οικουμενικών αξιών του στην κοινωνική και πνευματική υποδομή στο πλαίσιο της ενωμένης Ευρώπης, σε ένα περιβάλλον ολοένα και πιο πολυπολιτισμικό καθώς αυτή καλείται να αντιμετωπίσει τις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις της παροχής ασύλου και ελπίδας στις ετερόκλητες εθνικές ομάδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε όσους προσφεύγουν με σεβασμό σε αυτήν από κάθε σημείο του πλανήτη.

Μετά τη συνάντησή τους, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατία σχολίασε: «Η πνευματική ανάταση που προσφέρει σε κάθε άνθρωπο η θρησκεία είναι μια προσωπική επαφή με το Θείο. Συγχρόνως -και πολύ περισσότερο στη δική μας χώρα- η Ορθόδοξη Εκκλησία διατηρεί ακέραιο το ρόλο της ως βασικού κοινωνικού ενορχηστρωτή, που εναρμονίζει τα αιτήματα κάθε εποχής με την χριστιανική ηθική. Καθώς η Ευρώπη αναπτύσσεται με στόχο όχι μόνο τη διαφύλαξη αλλά και την προαγωγή της διαφορετικότητας του κάθε ανθρώπου, είναι σημαντικό να βασίζουμε τις προσπάθειές μας αυτές στον χριστιανικό Λόγο και στο μήνυμα του Ευαγγελίου που δεν είναι άλλο από την αγάπη».

ΦΩΤΟ: Χρ. Μπόνης

Εμφανίσεις: 44103
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!