Πρωτοσύγκελος Ι. Αρχιεπισκοπής: "Πρέπει να δίδεται επιδότηση κατοικίας"

Image

Γράφει η Romfea.gr , 16.47

Ηλικιωμένοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, πολύτεκνοι αλλά και αιρετοί σε δήμους, είναι οι νέοι τρόφιμοι των συσσιτίων του δήμου Αθηναίων.

Οι αιτήσεις για στέγαση στους ξενώνες του Δήμου έχουν αυξηθεί κατά 26%, ενώ 200 επιπλέον άτομα έκαναν αίτηση για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από το οποίο σιτίζονται περίπου 250 οικογένειες.

Τα στοιχεία παρουσίασε ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων κ. Αποστολόπουλος, στην ειδική μόνιμη επιτροπή Ισότητας, νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής παρέστη και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης.

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε ότι χορηγούνται γεύματα από την Εκκλησία προτείνοντας όμως παράλληλα να βοηθηθούν από όλους τους φορείς οι άνθρωποι αυτοί, να ξαναβρούν την χαμένη τους αξιοπρέπεια.

Ο π. Μάξιμος πρότεινε επίσης να βρεθεί τρόπος να μην συσσωρεύονται οι νεόπτωχοι άστεγοι με ιδρυματικό τρόπο αλλά να δίδεται επιδότηση κατοικίας για ψυχολογικούς λόγους.

«πρέπει να θεσπιστεί επιδότηση κατοικίας καθώς εκατοντάδες άνθρωποι χρωστούν ενοίκια μηνών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο π. Μάξιμος.

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!