Αρχιεπίσκοπος: "Στο Κοιμητήριο δεν στέλνουμε τον αποτυχημένο ιερέα"

1742181"Το Κοιμητήριο δεν είναι χώρος να τον εκμεταλλεύεται η Εκκλησία ή ο Δήμος, ούτε είναι χώρος που στέλνουμε τον αποτυχημένο ιερέα" είπε ο Αρχιεπίσκοπος σήμερα το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση προς τιμήν των ιερέων των Κοιμητηρίων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

"Θέλουμε να αλλάξει πια η νοοτροπία. Οι ιερείς στο Κοιμητήριο είναι το πιο σοβαρό λειτούργημα" είπε ο Αρχιεπίσκοπος, καλώντας τους ιερείς των Κοιμητηρίων να βοηθήσουν "ώστε να αλλάξει ο τρόπος ζωής μας".

Να σημειωθεί ότι περίπου 100 εφημέριοι των Κοιμητηρίων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών χρηματοδότησαν με 208.000 ευρώ την ολοκλήρωση των εργασιών του Ιδρύματος "Μ. Κόκκορη" και προς τιμήν τους πραγματοποιήθηκε η ειδική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Α.Α. στο Ρούφ.

Το ίδρυμα λειτουργεί πλέον πληρώντας όλα τα κριτήρια που επιβάλλει ο νόμος.

Από την πλευρά του ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής, π. Μάξιμος Παπαγιάννης στην ομιλία του ανέφερε ότι σήμερα στα Κοιμητήρια υπηρετούν περισσότεροι από 150 ιερείς.

Υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει όλη η διάρθρωση των ιερέων των Κοιμητηρίων, με νέους τρόπους διοίκησης και ποιμαντικής μέριμνας.

Για την επιμόρφωσή τους άλλωστε, συνέχισε ο π. Μάξιμος, μεριμνά το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής

0-koimitiria

0-koitiria1

0-koitiria2

0-koimitiria3

0-koitiria4

Εμφανίσεις: 81698
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!