Αρχιεπίσκοπος: "Υπάρχει μια αναστολή ευθυνών των ιερέων"

ferd

Φωτορεπορτάζ για τη Romfea.gr, Γιώργος Φερδής -13.36

Ομιλία με θέμα « ο ποιμένας ως αντικείμενο της Ποιμαντικής : Το ζήτημα της ποιμαντικής των ποιμένων », πραγματοποίησε πριν λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως στον χώρο της Αρχιεπισκοπής,  σε 80 κληρικούς οι οποίοι παρακολούθησαν τον σχεδόν δίωρο εποικοδομητικό διάλογο και έθεσαν διάφορες και χρήσιμες ερωτήσεις.

«Υπάρχει μια αναστολή ευθυνών των ιερέων», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος, υπογραμμίζοντας ότι "αυτός που μπορεί να βοηθήσει είναι ο Ποιμένας μας».

«Δεν μπορεί κανένας να συνεχίσει την ποιμαντορία του αν δεν έχει συνηθίσει να ποιμαίνεται» πρόσθεσε.

Η ομιλία του Αρχιεπισκόπου πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με την ευκαιρία του νέου έτους, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος με τίτλο «Εργαστήριο ποιμαντικής θεολογίας» με συντονιστή τον Πρωτ. Χριστόδουλο Μπίθα, εφημέριο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μοσχάτου.

Στόχος του προγράμματος είναι η επικοινωνία και η ανάπτυξη ενός διαλόγου μεταξύ κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών η οποία θα οδηγήσει στην προσέγγιση θεμάτων σύγχρονου ποιμαντικού προβληματισμού.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε ιερείς και οι συναντήσεις πραγματοποιούνται βάσει προγράμματος.

Στο τέλος ο Μακαριώτατος, είχε άμεση επικοινωνία με τους ιερείς για διάφορα θέματα που απασχολούν τους κληρικούς στις ενορίες τους.

ferd3

ferd4

2416

2419

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!