Αρχιεπίσκοπος: "Είναι φοβερό να ξεχνάμε αυτούς που μας ευεργέτησαν"

0-ag.basileios-iero

Φωτορεπορτάζ για τη Romfea.gr, Γιώργος Φερδής - 20.56

Στον ιερό ναό Αγίου Βασιλείου της οδού Μετσόβου λειτούργησε σήμερα Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Επίσης συλειτούργησαν όλοι οι ιερείς του ναού και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης που συνόδευε τον Μακαριώτατο.

Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος, μίλησε κάνοντας εισαγωγή με την παραβολή των 10 λεπρών και μιλώντας για το μεγάλο πρόβλημα της αχαριστίας τόνισε ότι «είναι φοβερό να ξεχνάμε τους ανθρώπους από τους οποίους ευεργετηθήκαμε όπως είναι ακόμα πιο φοβερό να ξεχνάμε τον Θεό που μας βοηθάει συνεχώς σε κάθε δύσκολη στιγμή».

«Θυμόμαστε ανθρώπους που τους ευεργετήσαμε και μετά μας πονέσανε και γίνανε σκληροί. Από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα η αχαριστία θεωρείτε μεγάλο αμάρτημα», πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος.

Στη συνέχεια μιλώντας για τον εγωισμό που κυριαρχεί στις ημέρες μας είπε: «Όταν ο άνθρωπος χάνει την πνευματική επικοινωνία με τον Θεό και ξεχνάει ότι είναι εικόνα του Θεού, εκεί αρχίζουν πολλές κρίσεις μαζί. Αυτό που φταίει είναι ο Εγωισμός, αυτός κάνει τον άνθρωπο να στραφεί μόνο στον εαυτό του».

Ενώ συμπλήρωσε: «Το αποτέλεσμα της κρίσης είναι με αφορμή την πνευματική κρίση, όμως αυτή έχει δημιουργηθεί από καιρό».

«Να δείξουμε εμπιστοσύνη στην δύναμη του Θεού και όχι μόνο στους ανθρώπους και να μην ξεχνάμε ότι ο καθένας από εμάς είναι μια δύναμη όταν στηρίζετε στην πίστη που είχε ο Χριστός» κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Στο τέλος ο προϊστάμενος του Ναού Ιερομ. Ευγένιος Πατζαρίδης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του στον ναό και ευχήθηκε ότι καλύτερο στην Αρχιεροσύνη του και στην διακονία του ενώ τον προσκάλεσε στην εορταστική εκδήλωση της ενορίας για την τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στο τέλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για λίγο με νέους και νέες από την ενορία όπου ζήτησαν την ευχή του.

Αμέσως μετά παρευρέθηκε στο υπόγειο παρεκκλήσιο των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου ευλόγησε την Βασιλόπιτα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ερμηνεύτηκαν ύμνοι και κάλαντα από πολλές περιοχές της Ελλάδος από την χορωδία της ενορίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος δέχτηκε ως δώρο για την λαμπρή παρουσία του μια εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου από τον ιερό ναό.

0-ag.iero

0-ag.iero1

0-ag.iero2

0-ag.iero3

0-ag.iero4

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!