Εκκλησία, Δήμος και Πολιτεία συμφώνησαν κοινές δράσεις

1741606

Κοινές δράσεις κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης συμφώνησαν η Εκκλησία, ο Δήμος Αθηναίων και τα αρμόδια υπουργεία στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος και συμμετείχαν τα μέλη της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, Ευ. Βενιζέλος, Τ. Γιαννίτσης, Γ. Κουτρουμάνης, Α. Λοβέρδος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνόδευε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Λ. Παπαδήμος έκανε την εξής δήλωση:

«Η χώρα μας σήμερα δίνει δύο μάχες: Η μία είναι της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της οικονομικής αναδιάρθρωσης, ώστε η οικονομία να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και να υπερασπιστούμε τη θέση μας στο ευρώ. Η άλλη είναι η μάχη της κοινωνίας μας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την καταπολέμηση της ανεργίας και την προστασία της κοινωνικής συνοχής.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία, αποφασίσαμε να ενισχύσουμε και να συντονίσουμε τις δράσεις μας για τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους ξεκινάμε ένα πρόγραμμα απασχόλησης το οποίο θα διασφαλίσει και θα δημιουργήσει 150.000 θέσεις εργασίας. Επίσης, θα ενισχύσουμε δράσεις κοινωνικής μέριμνας για τους ηλικιωμένους, τους ανέργους, τις μητέρες χαμηλών εισοδημάτων και άλλες ευπαθείς ομάδες.

Η οικονομική κρίση και η ανεργία έχουν πλήξει χιλιάδες οικογένειες που ιδίως τούτες τις μέρες δοκιμάζονται σκληρά. Είναι καθήκον όλων μας να τις στηρίξουμε και να ενισχύσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη».

Φωτό: Χρήστος Μπόνης

1741593

1741596

1741591

Εμφανίσεις: 78961
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!