Ιερώνυμος: "Εγκαινιάζουμε το έργο που οραματίστηκε ο προκάτοχός μου" (VIDEO)

Image

Του Γιώργου Φερδή για τη Romfea.gr - 18.03

Το νέο πολιτιστικό κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (οδ. Μεγ. Βασιλείου 15 -Ρουφ), εγκαινίασε πριν από λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν αρχιερείς, κληρικοί καθώς και οι ευεργέτες, η οικογένεια Αγγελοπούλου και ο κ. Νικόλαος Φράγκος.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετά το πέρας του Αγιασμού, μεταξύ άλλων τόνισε: «Αυτό το κτίριο είναι μια πηγή για την πολυποίκιλη διακονία της Εκκλησίας μέσα στον κόσμο. Χρειάστηκε πολύς χρόνος γιατί πάντοτε σε τέτοια έργα μας ταλαιπωρούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες».

«Στην πορεία αυτού του έργου φάνηκαν μεγάλοι ευεργέτες, η οικογένεια Αγγελοπούλου και ο καπετάν Νικόλαος Φράγκος και η οικογένεια Κόκκαλη και επισήμως θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι βοήθησαν», πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.

Επίσης ο κ. Ιερώνυμος, υπογράμμισε ότι «ο σκοπός του είναι να γίνει ένας πνευματικός χορός που θα μπορούν ιερείς και συνεφημέριοι να έρχονται και να κουβεντιάζουν τα προβλήματα τους.  Θα είναι ένας πολυχόρος πνευματικότητας.»

«Τέτοια έργα γίνονται οάσεις στην έρημο! Αυτά τα έργα θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστούν οι κατά καιρούς κρίσεις», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι σήμερα εγκαινίασε ένα έργο του προκατόχου του, τονίζοντας ότι "σήμερα εγκαινιάζουμε ένα ιστορικό κτίριο που ήταν εγκαταλελειμμένο και ο προκάτοχός μου αποφάσισε να το αναστηλώσει". Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμβολή για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου του στενού συνεργάτη του μακαριστού και πρώην Πρωτοσυγκέλλου π. Θωμά Συνοδινού.

Να αναφερθεί ότι Μακαριώτατος τίμησε τους ευεργέτες κ. Θ. Αγγελόπουλο και την σύζυγό του Γιάννα Αγγελοπούλου, τον Καπετάν Νικόλα Φράγκο και (μέσω εκπροσώπου που ήταν παρών στην εκδήλωση) τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη.

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Α.Α. διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για να φιλοξενεί πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, συνέδρια, ημερίδες και δράσεις της Ι. Αρχιεπισκοπής, του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης και των Ενοριών της.

Φώτο: Χρ. Μπόνης

{youtube width="645" height="400"}kHQAfaTBwQc{/youtube}

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!