Φωτογραφίες από την 3η ημέρα του Αρχιεπισκόπου στην Κύπρο

14

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ευλόγησε σήμερα τα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδας, τα οποία υπηρετούν στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

Ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος μετέβη στην έδρα της ΕΛΔΥΚ στην Μαλούντα, έξω από την Λευκωσία, ευχήθηκε στον διοικητή, τους αξιωματικούς , υπαξιωματικούς και οπλίτες της ΕΛΔΥΚ να έχουν δύναμη από το Θεό, για το καλό της πατρίδας και της Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών τέλεσε τρισάγιο στο μνημείο των πεσόντων ανδρών της ΕΛΔΥΚ, που υπερασπίστηκαν την Κύπρο, κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και κατέθεσε σε ένδειξη τιμής δάφνινο στεφάνι.

Επίσης ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος και η Α.Μ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκαν, με τη σεπτή συνοδεία τους, τον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

Στον Τύμβο, μετά το τρισάγιο και την κατάθεση στεφάνου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημερώθηκε για τα ιστορικά γεγονότα που σημειώθηκαν στην περιοχή του κοιμητηρίου.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα «Φυλακισμένα Μνήματα», την κυπριακή Βαστίλη, τα κελιά των μελλοθανάτων παλικαριών της ΕΟΚΑ και την αίθουσα της αγχόνης, με την οποία οι Άγγλοι κατακτητές έσερναν στον θάνατο τους μεγάλους άνδρες του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

1

2

3

4

5

6

7

8

9

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

0-kikou

Εμφανίσεις: 65507
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!