Ιερώνυμος: "Ηρθε η ώρα να πούμε τέλος στην κατοχή της Κύπρου"

Image

Λευκωσία, Λουκάς Παναγιώτου - 18.21

«Νομίζω ότι ήλθε η ώρα να πούμε όλοι μαζί τέλος στην κατοχή της Κύπρου», τόνισε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του αμέσως μετά την συνάντηση, διάρκειας μίας ώρας, που είχε, σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Στην συνάντηση, η οποία χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα εγκάρδια και φιλική, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την ακολουθία του συνόδευαν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και ο Έλληνας πρέσβης Βασίλης Παπαϊωάννου, ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, οι Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, Αμαθούντος κ. Νικόλαος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Σε σχέση με τα θέματα της συζήτησης τους, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε ότι «πέρα από τις τυπικές ευχαριστίες και τα τυπικά λόγια φυσικό ήτανε να ανταλλάξουμε απόψεις και για τα θέματα μας στην Ελλάδα και τα θέματα μας στην Κύπρο».

Ο Μακαριώτατος μετέφερε στην συνέχεια στους λειτουργούς των μέσων ενημέρωσης τα δικά του συμπεράσματα, ως απαύγασμα των όσων συζήτησαν με το Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι εδώ στην Κύπρο υπάρχει έντονη η προσωποποίηση της υποκρισίας. Πολλά δάκρυα κροκοδείλια και φωνές ακούγονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ενώ υπάρχουνε εγκεκριμένες αποφάσεις και στο συμβούλιο ασφαλείας και στα ηνωμένα έθνη, όλοι και δήθεν πολιτισμένοι λαοί κάνουν πως δεν ακούν και δεν καταλαβαίνουν».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε επίσης την ευκαιρία, κατά την έξοδο του από το γραφείο του Προέδρου, να συνομιλήσει για λίγο και με την επίτροπο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Ανδρούλλα Βασιλείου.

Φώτο: Χρ. Μπόνης

Image

Image

1737586 

Image

0-iero-kirp

DSCN2589

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!