Θερμή η απάντηση Μπαρόζο στην επιστολή της Ιεράς Συνόδου

karvounis

Με τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνο Καρβούνη θα συναντηθούν αύριο στις 10 το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Ο κ. Καρβούνης θα επιδώσει στον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της ΔΙΣ την απαντητική επιστολή του Προέδρου της Επιτροπής κ. Μ. Μπαρόζο.

Η επιστολή έρχεται ως απάντηση σε εκείνη που είχε αποστείλει η Ιερά Σύνοδος στον κ. Μπαρόζο στα μέσα του Οκτωβρίου και στην οποία τονιζόταν πως η Ε.Ε. δεν μπορεί να βλέπει τους ανθρώπους ως λογιστικούς αριθμούς. Ζήτησαν μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης αφού, όπως έλεγε η ιεραρχία, "είναι σκάνδαλο οι ευρωπαίοι ηγέτες να μην λαμβάνουν υπόψη τους τις κραυγές των απλών πολιτών και να απειλούνται οι ίδιοι οι πολίτες της Ευρώπης ως αναλώσιμα προϊόντα".

Στην επιστολή τους, τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος ζητούσαν από τον κ. Μπαρόζο και την Ε.Ε. να υιοθετηθεί μια νέα οικονομική ανθρωπολογία που δεν βασίζεται στην κατανάλωση, στον ανταγωνισμό και τις αντιπαλότητες αλλά στην συνύπαρξη των πολιτών της Ευρώπης.  

Σύμφωνα με συνοδικές πηγές η επιστολή του Μπαρόζο, την οποία θα αναγνώσει ο κ. Καρβούνης ενώπιον των μελών της Ιεράς Συνόδου, είναι πολύ θετική και κινείται στο ίδιο πνεύμα με εκείνο της ηγεσίας της Εκκλησίας.

Εμφανίσεις: 46081
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!