Ιερώνυμος: "Πρέπει πάλι να βρούμε τις αξίες και τις αρχές μας"

0-iero-dafni

Για τη Romfea.gr, Γιώργος Φερδής 18.14

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Δάφνης, λειτούργησε σήμερα Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, επί τη ευκαιρία της εορτής τέλεσε και τον καθαγιασμό της Αγίας Τραπέζης μετά από την ριζική ανακαίνιση του ιερού ναού που έγινε από τον προϊστάμενο Αρχιμ. Μάξιμο Μητράρα.

Να σημειωθεί ότι ο Ναός ήταν σε άθλια κατάσταση και έγινε όπως τόνισε ο Μακαριώτατος εκθαμβωτικό καλλιτέχνημα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε: «Όλοι οι άνθρωποι, αλλά ιδιαίτερα στον χώρο της Εκκλησίας έχουν μάθει να παλεύουν, να αγωνίζονται και να νικούν».

Υπογραμμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να λύσουμε τα σημερινά προβλήματα μας, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε: «Έχουμε ανάγκη από πρότυπα, σε όλες τις διαστάσεις της ζωής μας, ανεξάρτητα από το αν το φτάνουμε, θέλουμε όμως να το αντιγράψουμε».

«Χάσαμε τις αξίες και τις αρχές μας, πρέπει όμως πάλι να τις βρούμε με πόνο και θυσίες» συμπλήρωσε ο κ. Ιερώνυμος.

Ενώ κατέληξε με τα λόγια: «Αν είμαστε με τον Θεό και όλοι ενωμένοι, οι δυσκολίες περνάνε»

Από την μεριά του ο προϊστάμενος του ιερού ναού ευχαρίστησε από την καρδιά του τον Μακαριώτατο για την παρουσία του και είπε: «Η παρουσία σας και μόνο μας εμπνέει, το πρόσωπο σας και το παράδειγμα σας μας ενεργοποιούν στην εκπλήρωση κάθε ευγενούς στόχου, η σοφή ποιμαντορία σας μας δίνει κουράγιο και δύναμη έτσι ώστε να συνεχίσουμε τον δικό μας αγώνα σε μια δύσκολη εποχή των ημερών μας.»

Εν συνεχεία ο κ. Ιερώνυμος με συνοδεία νέων ανθρώπων της ενορίας, κατευθύνθηκε στον χώρο του Κέντρου Συνάντησης Νέων «Καταφυγή» όπου τέλεσε την ακολουθία των εγκαινίων μένοντας έκπληκτος από τον νέο αυτό και άρτια εξοπλισμένο χώρο.

Ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο της νεότητας π. Μάξιμο, για τις λειτουργίες και τις καινοτόμες δραστηριότητες του, ενώ τόνισε προς τον Δήμαρχο Δάφνης κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη ότι θέλει την απόλυτη συνεργασία μεταξύ Τοπικών αρχών και Εκκλησίας.

0-iero-dafni1

0-iero-dafni2

0-iero-dafni3

0-iero-dafni5

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!