Προβληματισμός Αρχιεπισκόπου για τον Έρανο Αγάπης

ImageΠροβληματισμένος εμφανίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τον φετινό "Έρανο της αγάπης", εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει τις ελληνικές οικογένειες.  

Στην εγκύκλιό του ο Αρχιεπίσκοπος επισημαίνει πως προβληματίστηκαν πολύ στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για το πως θα διεξαχθεί φέτος ο Έρανος και οι εθελοντές θα χτυπήσουν την πόρτα σε οικογένειες που οι ίδιες υποφέρουν από την κρίση.

"Πώς να κτυπήσουμε τις πόρτες στα σπίτια των ανθρώπων που έχουν πληγεί και οι ίδιοι από την οικονομική κρίση και να ζητήσουμε τη συνδρομή τους; Σε μια στιγμή που οι αποδοχές μειώνονται, οι εισφορές αυξάνουν και πολλοί άνθρωποι μένουν χωρίς εργασία, σε ποιους ενορίτες θα απευθυνθούν οι εθελοντές του Εράνου της Αγάπης ζητώντας τη στήριξη του φιλανθρωπικού έργου;", υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος στην εγκύκλιο.

Τονίζει ωστόσο πως με τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατόν να ανασταλεί το φιλανθρωπικό έργο και καλεί τους ιερείς να εντείνουν το έργο τους και τον κόσμο να σκεφτεί εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην εγκύκλιό του παραθέτει τα ιδρύματα που στηρίζει οικονομικά η Εκκλησία και των δράσεων που αναπτύσσει η Αρχιεπισκοπή και οι ενορίες, ενώ αναφέρεται και στην "παραπληροφόρηση που υπάρχει για την αμύθητη εκκλησιαστική περιουσία" και τα όσα λέγονται για τον "πακτωλό χρημάτων".

Εμφανίσεις: 59789
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!