Ο Αρχιεπίσκοπος εγκαινίασε Εκκλησιαστικό Λύκειο στη Πάτρα - (Φώτο+Vid)

0-egkainia8Τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών που βρίσκονται στην Παραλία Πατρών, εγκαινίασε σήμερα το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο της τοπικής Εκκλησίας για το οποίο εκοπίασε και εργάστηκε τα μέγιστα, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στην σημερινή προσλαλιά του κατά τα εγκαίνια, αφού ευχαρίστησε το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

"Αυτό το κτίριο αποτελούσε ανάγκη για την πόλη μας, την τοπική Εκκλησία και την Εκκλησία γενικότερα. Στο χώρο αυτό θα στεγαστεί η φιλομάθεια και ο πόθος για την ιεροσύνη νέων, οι οποίοι έχοντας την κλήση από τον Θεό να υπηρετήσουν το άγιο και φρικτό θυσιαστήριο, ώστε όταν έρθει η ώρα, να είναι έτοιμοι για το Μέγα Λειτούργημα και Υπούργημα της Ιεροσύνης..."

Επίσης ο Μητροπολίτης Πατρών, σημείωσε: "Εξαντλήσαμε όλες μας τις δυνατότητες ως Ιερά Μητρόπολη για να προσφέρουμε στην πόλη μας, στον τόπο μας, αυτή τη δυνατότητα, να απολαύσει ένα έργο αγάπης και μάλιστα σε δυσκόλους καιρούς".

"Στύψαμε ακόμη και τα ράσα μας για να περατωθούν οι εργασίες", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος.

{youtube width="600" height="400"}hDAStJRGwVo{/youtube}

0-egkainia

0-egkainia1

0-egkainia2

0-egkainia3

0-egkainia4

0-egkainia5

0-egkainia6

0-egkainia7

0-egkainia9

0-egkainia10

Η Romfea.gr ευχαριστεί την ομάδα του blog - (Παναγία Αλεξιώτισα), για την παραχώρηση των φωτογραφιών.

Εμφανίσεις: 86825
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!