Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Μόνο αν αλλάξουμε μυαλό θα ξαναγεννηθούμε"

jeronimoΓια τη Romfea.gr, Γιώργος Φερδής - 00.33

Τον Αγιασμό και τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και Αγίας Ειρήνης Παπάγου Αττικής τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σήμερα το απόγευμα.

Από νωρίς πλήθος κόσμου έσπευσε να παραστεί στην τελετή, υπό τον εορταστικό ήχο της καμπάνας.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετά τον αγιασμό διαπέρασε την κεντρική πόρτα και αγίασε το εσωτερικό του Ναού με τον Αγιασμό, αφού τελείωσε άρχισε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χoροστατούντος του Μακαριωτάτου και παρευρισκομένου και του Επισκόπου Ναζιανζού Θεοδώρητου.

Πλήθος ιερέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προσήλθαν για να θαυμάσουν από κοντά το ανακαινισμένο στολίδι, τον Ιερό Ναό του Δήμου Παπάγου και να συμμετάσχουν στην χαρά με τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Αλέξιο Γιαννιό, που εργάστηκε σκληρά για το σημερινό και θαυματουργό αποτέλεσμα.

Πρώτος ο Αρχιεπίσκοπος στον λόγο του τόνισε ότι: «Ο μεγαλοπρεπείς αυτός Ναός, είναι ένας Ναός που εντυπωσιάζει και αυτός ο εντυπωσιασμός αναζητεί και ευχαριστεί όλους εκείνους οι οποίοι κουράστηκαν για το σημερινό αποτέλεσμα».

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του στο τέλος του Εσπερινού, σημείωσε ακόμα ότι καλά είναι όλα αυτά, τα κτίρια και τα στολίδια που γίνονται με την συνεργασία πολλών ατόμων, όμως δεν πρέπει να μένουμε μόνο σε αυτά.

«Δεν κάναμε ένα κτίσμα για να στολίσουμε την περιοχή, είναι και αυτό, αλλά αν σταματήσουμε εκεί δεν είμαστε στον σωστό δρόμο, η εκκλησία πρέπει να είναι ο χώρος που ξεκουράζεται η ψυχή, που ειρηνεύει ο άνθρωπος, να γίνονται χώροι που καταλαβαίνει κανείς το σφάλμα του, αλλά και τη δυνατότητα που έχει μέσα από αυτόν τον χώρο να τα διορθώνει», πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος.

Σε άλλο σημείο τόνισε την διαφορά των ιερέων ως εκπροσώπων του Θεού στη γη λέγοντας: «Οι εκπρόσωποι του Θεού στη γη, δεν είναι σωστό αυτό αδελφοί μου, ο Θεός δεν έχει ανάγκη από εκπροσώπους σαν εμάς στην γη, γιατί όπως εσείς έτσι και εμείς είμαστε ταλαίπωροι με τα προβλήματα μας και τα σφάλματά μας, εμείς είμαστε εκπρόσωποι του Λαού προς τον Θεό και όχι του Θεού προς τον Λαό».

Ο Μακαριώτατος, μιλώντας για τις αξίες και τις αρχές του λαού, ειδικά σήμερα τις δύσκολες αυτές ημέρες είπε: «Δεν μπορούμε να πάμε κάπου και να πούμε δώσε μας τόσα κιλά αξίες και τόσα αρχές, αλλά μόνο με αγώνα αποκτιούνται αυτά τα αγαθά»

«Αλλάξτε μυαλό, και αφού αλλάξετε μυαλό θα αλλάξετε και τρόπο ζωής, έτσι θα ξαναγεννηθούμε και θα μπούμε στον σωστό δρόμο, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγαλύτερες δυσκολίες, μη φοβάστε, όσοι στηρίξατε την πίστη σας πάνω στην Εκκλησία και στον Χριστό, η νίκη θα έρθει όσο το δυνατό γρηγορότερα» κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος από τον θρόνο του ανακαινισμένου Ιερού Ναού.

Αμέσως μετά, ο προϊστάμενος του Ναού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συμμετοχή του στον Αγιασμό των Θυρανοιξίων και προσέφερε μέσω των αρχιερατικών χεριών του όπως τόνισε, κάποιες περγαμηνές, ως αναμνηστικά προς τους ανθρώπους που βοήθησαν στο τελείωμα του έργου της ανακαινίσεως και αποπερατώσεως του Ιερού Ναού, όπως, τον Δήμαρχο Παπάγου, ενορίτες και πολλά πρόσωπα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Φώτο: Romfea.gr

jeronimo2

jeronimo3

jeronimo4

jeronimo5

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!