Αρχιεπίσκοπος: "Πρέπει να σεβόμαστε πάντοτε το σχέδιο του Θεού"

0-mazaraki

Για τη Romfea.gr, Γιώργος Φερδής 18.01

Στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαζαράκι στη Θήβα τέλεσε το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία και έδωσε τον Δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης, στον νέο Διάκονο Συμεών Βολιώτη από την περιοχή της Καστοριάς.

Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ ο οποίος την προηγούμενη ημέρα είχε τελέσει και την χειροτονία του νέου Διακόνου στο Καθολικό της Συνοδικής Μονής Πετράκη, καθώς επίσης και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης.

Με βαθιά συγκίνηση ο διάκονος Συμεών είπε ότι, σήμερα ανέλαβε μια εξουσία, την εξουσία να αγαπάει, ανέλαβε μια εκκλησιαστική διακονία αυτή του μαρτυρίου και ο μοναδικός εχθρός του θα είναι ο ίδιος του ο εαυτός, γιατί δεν βλέπει εχθρούς του Χριστού και της Εκκλησίας γύρω του αλλά μόνο μέσα του.

Ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την στοργική του αγκαλιά και τον Μητροπολίτη Καστορίας για την πολύτιμη βοήθειά του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολυσήμαντη μορφή του Μακαριστού Μητροπολίτη Καστορίας Κυρού Γρηγορίου Παπουτσόπουλου του Γ΄ που του γέμισε με χαρά και γλυκύτητα την νεότητα του.

Ο Αρχιεπίσκοπος αφού άκουσε με προσοχή την ομιλία του διακόνου ανταπάντησε λέγοντας ότι, ομολογουμένως οι σκέψεις που είπε δείχνουν την ευθύνη και το δύσκολο έργο που διαλέγει να ακολουθήσει και ζούμε έντονα αυτή την μυσταγωγική ατμόσφαιρα.

Μιλώντας για την χειροτονία ο Μακαριώτατος είπε: «Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και της Ιεροσύνης είναι αλληλένδετα, χωρίς ιεροσύνη δεν έχουμε Θεία Ευχαριστία και η ιεροσύνη δεν γίνεται έξω από την Θεία Ευχαριστία».

Σε άλλο σημείο ανέφερε για την αλλαγή στην ζωή του μετά την χειροτονία, και υπογράμμισε ότι «στην μέχρι τώρα ζωή σου μεταλάμβανες το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας και στην από δω και πέρα ζωή που εσύ θα είσαι ο θύτης για να μεταλαμβάνουν οι άλλοι την Θεία Κοινωνία».

«Πίσω από κάθε είδους πράξη πρέπει να βλέπουμε το χέρι του Θεού, ο Θεός με τον δικό του τρόπο καλεί τον καθένα μας, άλλους από χαρές, άλλους από λύπες, άλλους από αρρώστια, άλλους από οικονομικά ναυάγια, άλλους από δυσκολίες της ζωής, εμείς πρέπει να σεβόμαστε πάντοτε το σχέδιο του Θεού και παρακαλούμε να είναι πάντοτε σφραγίδα στον εαυτό μας», πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος.

Επίσης τόνισε: «Θυμάμαι, τα πρώτα βήματα σου και τις πολύωρες συζητήσεις που κάναμε, αλλά θα πρέπει να σε διαβεβαιώσω ότι, όσο και αν με συγκίνησαν τα όσα μου είπες, όσο και αν με επηρέασε η προσωπικότητα σου, διότι πράγματι ο Θεός σε στόλισε με πολλά χαρίσματα, εκείνο που με ενίσχυσε να προχωρήσω στα περεταίρω βήματα ήτανε η άποψη και η συμβουλή του Μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ, εκείνος μου υπογράμμισε και μου τόνισε τα χαρίσματα σου και μου είπε ιδιαίτερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις, έτσι φτάσαμε σ αυτή την κατανυκτική ατμόσφαιρα και το χαρμόσυνο γεγονός, επομένως εδώ μέσα πρέπει να δούμε το σχέδιο του Θεού και πάνω στο σχέδιο αυτό να προχωρήσουμε από δω και πέρα».

Τέλος ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκληίας κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε στον Διάκονο ως εξής: «Θα ακούσεις πολλά μπράβο και πολλά εναντίον σου, εσύ όμως θα έχεις παρηγοριά την Αγία Τράπεζα, σ αυτήν θα σκύβεις όταν σε χειροκροτούν και όταν σε λιθοβολούν γιατί αυτή είναι η πορεία μας, ο Θεός να σε ενισχύει ώστε όταν γεράσεις και πορευθείς στο ακύμαντο λιμάνι της αιωνιότητας να θυμάσαι αυτή την μέρα στην Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου»

Στο τέλος ο νέος Πρεσβύτερος μοίρασε το αντίδωρο με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου για να λάβει και τις ευχές των πιστών.

Να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια του κεράσματος, ήρθε να ευχηθεί και ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

{youtube width="600" height="400"}6Fr1_QT5e2Y{/youtube}

0-mazarati1

0-mazarati2

0-mazarati3

0-mazarati4

0-mazaraki5

0-mazaraki6

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!