Αρχιεπίσκοπος: "Οι άνθρωποι στηρίζονται στην Εκκλησία"

Image

Για τη Romfea.gr, Γιώργος Φερδής - 11.20

Τον Ιερολογιώτατο Διάκονο π. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο χειροτόνησε σε πρεσβύτερο σήμερα το πρωί στον Ι. Ναό Αγίας Σοφίας Ψυχικού ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, απονέμοντάς του και το οφίκκιο του αρχιμανδρίτη.

Πλήθος Αρχιερέων και Ιερέων προσήλθαν για να παρευρεθούν στην σημαντική αυτή ημέρα του σεπτού και πολύ αγαπητού διακόνου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ενώ συλλειτούργησαν οι Αρχιερείς Βρεσθένης Θεόκλητος, Άκρας Γεώργιος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Ιλίου Αθηναγόρας και ο Επίσκοπος Διαυλείας και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Γαβριήλ.

Με βαθιά συγκίνηση ο π. Ιωαννίκιος μίλησε για το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και τον ευχαρίστησε θερμά για την πατρική αγάπη που του έδειξε τόσα χρόνια ενώ με δάκρυα στα μάτια μίλησε για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο που του έδωσε την πρώτη βαθμίδα της Ιεροσύνης.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την βαθιά του αγάπη και του ευχήθηκε συγκεκριμένα:

«Η συγκίνηση που έχεις σήμερα να σε συνοδεύει σε όλη σου τη ζωή, κάθε φορά που θα ανάβεις το θυμίαμα να θυμάσαι ότι αν το θυμίαμα δεν πέσει στα κάρβουνα να καεί δεν δίνει άρωμα και όταν ανάβεις τις λαμπάδες στη Αγία Τράπεζα να ξέρεις ότι αν δεν λιώσουν οι λαμπάδες και δεν καούν δεν φωτίζουν, ένα τέτοιο θυμίαμα σου εύχομαι να είναι η ζωή σου μια τέτοια λαμπάδα».

Επίσης στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως δε νοείται μόνο με τους ιερείς η Εκκλησία.

"Η Εκκλησία είναι ο λαός και οι ιερείς" τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στην ύψιστη σημασία του μυστηρίου της Θ. Ευχαριστίας.

Απευθυνόμενος στο νεοχειροτονηθέντα ο Μακαριώτατος τον παρακάλεσε η διακονία του να είναι ανάλογη με τις ανάγκες της εποχής μας.

"Δεν είναι τόσο τα οικονομικά, αλλά η ψυχική ταλαιπωρία των ανθρώπων που έχει φτάσει στο άκρο και η αγωνία τους για το που βαδίζουμε" είπε.

"Οι άνθρωποι", πρόσθεσε, "στηρίζονται στην Εκκλησία. Αυτή τους δυναμώνει και τους δίνει κουράγιο να προχωρήσουν".

Ο Μακαριώτατος σημείωσε τέλος πως μπορεί να φαίνεται πως ο κόσμος απομακρύνεται από τον Θεό και πως αυτό το πρόβλημα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει.

"Εμάς δεν μας πιάνει πανικός", κατέληξε.

"Είμαστε γαλήνιοι γιατί ξέρουμε τι πιστεύουμε και πως πρέπει να αγωνιστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Αυτό που έξω από εδώ είναι αδιέξοδο, εδώ έχει διέξοδο".

Λίγο πριν την απόλυση ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε στον π. Ιωαννίκιο, όλα τα οφίκια και τον χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη της Εκκλησίας.

Να σημειώσουμε ότι και άλλοι Ιεράρχες έσπευσαν να δώσουν το παρόν και να ευχηθούν στον νέο Αρχιμανδρίτη της Αρχιεπισκοπής, όπως οι Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεος και Κορωνείας κ. Παντελεήμων και ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος.

Ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα του νεοχειροτονηθέντα:

Ο π. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος, γεννήθηκε στην Κατερίνη του Νομού Πιερίας το 1981, όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του.

Απόφοιτος του εκκλησιαστικού λυκείου Κύριλλος και Μεθόδιος στο Κιλκίς, εκάρη μοναχός τη 29η του μηνός Ιανουαρίου του 2005 στη συνοδική Μονή Πετράκη από τον καθηγούμενο π. Ιακωβο Μπιζαούρτη μένοντας μοναχικό μέλος της αδελφότητος, την επομένη 30η Ιανουαρίου μνήμη των τριών Ιεραρχών χειροθετήθηκε υποδιάκονος και χειροτονήθηκε διάκονος από τα σεβαστά χέρια του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου.

Έμεινε κοντά του υπηρετώντας τον τρία χρόνια έως και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Συνέχισε να είναι προσωπικός διάκονος και του νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και ως εισηγητής του ιδιαιτέρου γραφείου αυτού.

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στον τομέα χριστιανικής λατρείας και αγωγής του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

{youtube width="600" height="400"}uukMS_v3IbI{/youtube}

{youtube width="600" height="400"}ILErn6yHNCY{/youtube}

Φώτο: Χρήστος Μπόνης

Image

Image

00859

0-ioannikios

0-ioanikios2

0-ioannikios3

Image

0-ioann2

Image

00887

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!