Λοβέρδος: "Θα ξεπεραστούν οι διαφωνίες μας για τις μεταμοσχεύσεις"

ImageΓράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης -12.40

Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η συνάντηση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Οι δύο πλευρές εξέτασαν τρόπους επίλυσης της διαφωνίας που έχει προκύψει από την ψήφιση του νέου νόμου για τις μεταμοσχεύσεις.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος μετά το τέλος της συνάντησης τόνισε: "Ηταν μεγάλη μου τιμή και ξεχωριστή εμπειρία να συναντηθώ με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Στα θέματα των μεταμοσχεύσεων, όπως προέκυψε από τη συζήτηση, αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Η πορεία των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα πάει πολύ καλά. Γι' αυτό και οι λόγοι που μας οδήγησαν σε διαφορετικές απόψεις θα πάψουν να υπάρχουν".

"Νομίζω η συζήτηση η καλή πίστη πάνω απ΄ όλα λύνει αυτές τις παρεξηγήσεις, η τυπική τους άρση θα γίνει τους επόμενους μήνες θα έλεγα με έκδηλο τρόπο", πρόσθεσε ο κ. Υπουργός.

Επίσης ο κ. Λόβερδος ανέφερε ότι "συμφωνήσαμε να υπάρχει αλληλοενημέρωση, για την πορεία αυτού του πάρα πολύ ευαίσθητου θέματος".

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπογράμμισε: "Όπως θυμάστε σε προηγούμενη συνάντησή μου με τον κ. Υπουργό είχε οριστεί η σημερινή συνάντηση με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Ο κ. Υπουργός μίλησε σαφέστατα για την πορεία των μεταμοσχεύσεων και εμείς καταθέσαμε τις δικές μας απόψεις.

"Θα υπάρξει μία στενότερη συνεργασία με τα μέλη της ΔΙΣ που γνωρίζουν καλύτερα το θέμα και με τους συνεργάτες του υπουργείου", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κ. Ιερώνυμος.

Κλείνοντας ο Μακαριώτατος, ανέφερε ότι "η Εκκλησία να σημειώσουμε είχε υποστηρίξει την αξία της φιλαλληλίας και της προσφοράς ζωής, αλλά αρνούνταν την εικαζομένη συναίνεση και την ιδιωτικοποίηση των μεταμοσχεύσεων, ενώ είχε ανακαλέσει και τον εκπρόσωπό της από την Εθνική Επιτροπή Μεταμοσχεύσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο νόμο."

Δείτε το σχετικό βίντεο από τις δηλώσεις:

{youtube width="600" height="400"}CyToj-sSPjo{/youtube}

{youtube width="600" height="400"}qVetDfRjpzs{/youtube}

Image

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!