Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της Ιεραρχίας - (Φωτογραφίες)

0-ierarxia

Γράφει ο Γιώργος Φερδής

Με την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Συνοδικής Ιεράς Μονής Πετράκη ξεκίνησαν οι εργασίες της Ιεραρχίας.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο εορτάζων τα ονομαστήριά του Μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος, και όχι όπως συνηθίζεται ο νεώτερος στην τάξη Μητροπολίτης, με παρουσία πολλών μελών της Ιεραρχίας.

Λίγο πριν το τέλος ο λειτουργός Αρχιερέας τέλεσε μνημόσυνο στην μνήμη του Μακαριστού Ιεράρχη Χίου Κυρού Διονυσίου, σύμφωνα με την κρατούσα τάξη.

Αμέσως μετά, οι Ιεράρχες κατευθύνθηκαν στο Συνοδικό Μέγαρο για να ξεκινήσουν τις πολυήμερες εργασίες της Τακτικής Συνελεύσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου με θέμα : «Προς μία αναθεώρηση και αναδιοργάνωση Εκκλησιαστικών πραγμάτων».

Να σημειωθεί ότι, την τελευταία ημέρα της Ιεραρχίας θα γίνουν και οι αναμενόμενες εδώ και καιρό εκλογές, για την κάλυψη «τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων» και «νενομοθετημένων θέσεων Βοηθών Επισκόπων».

Μέχρι στιγμής χηρεύουσες είναι η Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών και αναμένεται η περίπτωση της πολυσυζητημένης Μητρόπολης Ζακύνθου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους Εκκλησιαστικούς κύκλους προκαλεί επίσης η αναμονή για τυχόν νέες θέσεις βοηθών Επισκόπων.

0-ierarxia1

0-ierarxia2

0-ierarxia3

0-ierarxia4

0-ierarxia5

0-ergasies1

0-ergasies2

0-ergasies3

0-ergasies4

0-ergasies5

0-ergasies6

0-ergasies7

Εμφανίσεις: 47261
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!