Αρχιεπίσκοπος: "Εμπορευματοποιήσαμε τα ιερά για τα χρήματα"

Image

Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Μετοχίου και του νέου Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μονής Ιερουσαλήμ στη Δαύλεια Βοιωτίας, τέλεσε σήμερα το απόγευμα ο Aρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

"Η σημερινή μέρα είναι σημαντική για τον τόπο", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του τόπου και τη συμβολή της συγκεκριμένης Μόνης.

"Ότι ιερό στη ζωή αποϊεροποιείται και γίνεται εμπορεύσιμο αγαθό" πρόσθεσε.

"Αυτο που έχει πάθει η κοινωνία, τα ιερά, όπως η γλώσσα, η ιστορία, η παράδοση τα αποιεροποιήσαμε και στη συνέχεια τα εμπορευματοποιήσαμε. Και τα δώσαμε όταν μας προσφέραν χρήματα".

"Αυτο το κτίριο έπρεπε να συντηρηθεί για να θυμίζει την ιστορία της Δαύλειας", σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

"Χρειάστηκαν 18 ολόκληρα χρόνια για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα, όχι γιατί είμαστε τεμπέληδες ή δεν δείξαμε ενδιαφέρον, αλλά επειδή είχαμε υπονομεύσεις και πόλεμο. Κι αν κανείς κάνει ανατομία αυτής της κατάστασης θα δει ότι πίσω απο αυτά κρύβεται ο εγωισμός και το προσωπικό συμφέρον" υπογράμμισε.

Τέλος να σημειωεθεί ότι στα εγκαίνια παρευρέθηκαν αρχιερείς, εκπροσώποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Εμφανίσεις: 60684
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!