Συνάντηση Ιερωνύμου με τον νέο Γ. Γραμματέα Θρησκευμάτων

ggenik2

Συνάντηση μίας ώρας είχαν πριν από λίγο, ο νέος γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργος Καλατζής με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί ο νέος Γ. Γ Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής συνοδευόμενος από την Γενική Διευθύντρια Θρησκευμάτων κυρία Αντιγόνη Φαραγκουλιτάκη και τον νομικό σύμβουλο κ. Στέφανο Βαζάκα πέρασαν την είσοδο του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου στην Πλάκα, όπου είχαν εκτεταμένη συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, γύρω από γενικά θέματα που αφορούν και τις δύο πλευρές Εκκλησίας και Πολιτείας.

Στο τέλος της συνάντησης ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε:

«Τα θέματα που κουβεντιάσαμε ήταν πολλά και σε βάθος. Υπάρχουν πολλά που έχουν σχέση με τη ζωή της Εκκλησίας, την πρακτική, την καθημερινή. Επάνω σ’ αυτά συζητήσαμε και επιφυλαχθήκαμε να συναντηθούμε ξανά σύντομα».

Από την πλευρά του ο Γ. Γ. Θρησκευμάτων είπε:

«Η συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο είναι πάντοτε πηγή ελπίδας και χαράς. Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που κάνω μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου και βεβαίως αυτή δε θα μπορούσε παρά να είναι στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, του οποίου ο λόγος είναι λόγος ελπίδας σε μία εποχή που η χώρα χρειάζεται την ελπίδα. Ήταν μία συζήτηση σε πνεύμα συνεργασίας και συναλληλίας».

Φωτό: Γ. Φερδής

ggenik

Image

Εμφανίσεις: 127716
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!