Επιτροπή Εκκλησίας - Πολιτείας: "Να κοπεί ο ένας από τους δύο μισθούς"

58178Τη διακοπή του ενός από τους δύο μισθούς όσων κληρικών εργάζονται σε δύο τομείς του δημοσίου (π.χ. ιερείς - καθηγητές, ιερείς - ιατροί κ.ά.) συζήτησαν σήμερα τα μέλη της Μεικτής Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας - Πολιτείας.

Η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα και τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, ήταν:

- Το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση και το σκέλος που αφορά την εκκλησιαστική εκπαίδευση

- Η συμμετοχή των ιδρυμάτων της Εκκλησίας στα προγράμματα του ΕΣΠΑ

- Η έκδοση προεδρικών διαταγμάτων για την αποδέσμευση των ακινήτων που ανήκουν στην Εκκλησία, στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας που έγινε μεταξύ της Ι. Συνόδου και του υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν ως εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος ο σεβ. μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος, αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο σεβ. μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου αρχιμ. Μάρκος Βασιλάκης και ένα μέλος της νομικής υπηρεσίας της Συνόδου.

Φώτο: Χρ. Μπόνης

1678501

1678502

1678473

Εμφανίσεις: 97660
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!