Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Η συνάντηση ήταν ωφέλιμη" - (Video)

ImageΟλοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η συνάντηση στο Συνοδικό Μέγαρο μεταξύ του Αρχιεπισκόπου, των μελών της ΔΙΣ και του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μεταξύ άλλων τόνισε:

"Η συνάντηση ήταν ωφέλιμη και η συνεργασία πολύ εποικοδομητική. Όλοι οι Αρχιερείς έλαβαν τον λόγο. Δόθηκαν απαντήσεις σε θέματα ουσιαστικά, κι αυτά αποβλέπουν στην πρόοδο. Θα μπορούσα να πω ανακεφαλαιώνοντας ότι η Εκκλησία πάντα σε αυτόν τον τόπο στάθηκε πλάι στο λαό, αγωνίστηκε και έδωσε ότι μπορούσε".

"Και σε αυτή την κρίσιμη ώρα δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, αλλά θα συνεχίσει την ίδια πορεία. Όμως κάτω από ορισμένους όρους, όπως συζητήσαμε, όπως τα θελήσαμε και όπως θα το δούμε στην πράξη καθώς ο καιρός θα περνά", πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.

Ερωτηθείς για την επιστολή που είχε στείλει στον Υπουργό τόνισε τα ακόλουθα:

"Ναι, συζητήσαμε γι αυτά τα θέματα που ανέφερα στην επιστολή. Όμως πριν ακόμα λάβει ο κ. Υπουργός την επιστολή τα θέματα είχαν τακτοποιηθεί".

Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο γι' αυτή την καρποφόρα, όπως είπε, συζήτηση που είχαν.

Επίσης κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που επιτελεί η Εκκλησία, το οποίο όπως ανέφερε παρακολουθεί πολλά χρόνια.

Ο Υπουργός στις δηλώσεις του, ανέφερε ότι "Είχα την ευκαιρία να δώσω απαντήσεις σε πολλά προβλήματα, και νομίζω ότι διαμορφώθηκε ένα κλίμα συναντίληψης και συστράτευσης. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ενότητα και την κοινωνική μας συνοχή, άρα και ο λόγος και η πράξη της Εκκλησίας είναι καθοριστικής σημασίας."

"Χάρη στην πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, είχα σήμερα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον ίδιο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, να ανταλλάξουμε απόψεις. Απόψεις πρακτικές", συμπλήρωσε.

Ενώ σε άλλο σημείο, υπογράμμισε: "Είμαι πολύ αισιόδοξος και πάρα πολύ ευτυχής γιατί και μετά από τη συνάντηση αυτή, μπορούμε να κάνουμε πολύ συγκεκριμένα πρακτικά θέματα που θα ανακουφίσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη".

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο κ. Βενιζέλος στη διάρκεια τη συνάντησης που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, διαβεβαίωσε τους αρχιερείς ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις χειροτονίες και την μισθοδοσία των κληρικών και θα ικανοποιηθούν τα σχετικά αιτήματά τους.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σύντομα σε αποδέσμευση μεγάλων εκτάσεων της Εκκλησίας, υπό τον ορό τα έσοδα που θα προκύψουν από την αξιοποίηση της να διατεθούν για κοινωνικούς σκοπούς

Δείτε τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου:

Φώτο: Χρ. Μπόνης

benizelos-sinodos

benizelos-sinodos3

benizelos_sinodos2

beni3

ieronimos_sinodos

sindoso

Εμφανίσεις: 69064
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!