Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής απαντά σε "Αγανακτισμένους" - (VIDEO)

ImageΑντιμέτωποι με εξαγριωμένους πολίτες ήρθαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Γαβριήλ Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ι.Α.Α. Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης.

Το γεγονός συνέβη μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού στη Πνύκα όταν οι δύο κληρικοί επέστρεφαν στην Αρχιεπισκοπή, από τον κατάμεστο πεζόδρομο του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου κάτω από την Ακρόπολη.

Εκεί ήταν μαζεμένοι «Αγανακτισμένοι» αλλά και διαδηλωτές από τις πορείες που γινόταν στο κέντρο, οι οποίοι επιτέθηκαν φραστικά στον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής κατά της Εκκλησίας.

Ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμ. Γαβριήλ με ψυχραιμία άκουσε τους αγανακτισμένους πολίτες, αλλά και απάντησε παλικαρίσια στους επικριτές της Εκκλησίας.

«Ελάτε να τα πάρετε όλα, ελάτε να πάρετε τον Λυκαβηττό, πάρτε τα και χτίστε τα να μην έχουμε τίποτα να αναπνέουμε…» ,τόνισε απαντώντας στις φραστικές επιθέσεις περί περιουσίας της Εκκλησίας, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής.

Σε άλλο σημείο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να καταλάβετε ότι είμαστε ένα, είμαστε όλοι ένα πράγμα! Όλοι υποφέρουμε όμως πρέπει να το καταλάβουμε αυτό το πράγμα».

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr ήταν παρών και κατέγραψε το συμβάν, το οποίο θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Από την πλευρά μας θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη λεβέντικη αντίδραση του, που τιμά όλους νομίζουμε τους κληρικούς σε μια τέτοια εποχή κατάπτωσης και απαξίωσης των πάντων.

Και πάλι την εκτίμηση και το σεβασμό μας!

{youtube width="620" height="400"}A65tK4pTjzM{/youtube}

Εμφανίσεις: 125136
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!