Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Παύλο Ψαρρών – (Φώτο - Vid)

ImageΣυνοδική Θεία Λειτουργία με αφορμή την εορτή του Αγίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, τελέστηκε σήμερα στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην οδό Ψαρρών.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, συμπαραστατούμενος από τους Ύδρας Εφραίμ, Πειραιώς Σεραφείμ, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Νέας Σμύρνης Συμεών, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Μάρκος Βασιλάκης και ο Πρωτοσύγκελος Γαβριήλ Παπανικολάου.

Να αναφερθεί ότι στο Ιερό παρέστη συμπροσευχόμενος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στη προσωπικότητα του Αποστόλου Παύλου.

«Ενδεχομένως μερικοί σύγχρονοι να θεωρήσουν τον Απόστολο Παύλο ρομαντικό, εξωπραγματικό η ακόμη και μανιακό. Εκείνος όπως έκανε και παλαιότερα, ενώπιον του Φήστου, θα απολογηθεί ότι «ου μαίνομαι», δεν είμαι τρελός, «αλλά αληθείας και σωφροσύνης ρήματα αποφθέγγομαι». Θα μας καλέσει δε όλους «εξ’ ύπνου εγερθήναι», διότι «η νυξ προέκοψεν, η δε ημέρα ήγγικεν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Χαλκίδος.

Επίσης ο κ. Χρυσόστομος τόνισε: «Μακάρι εμείς όλοι που, ως μέλη της Εκκλησίας, γίναμε μέτοχοι κλήσεως επουρανίου, να επιστρέψουμε στο Θεό τον ζώντα, πράττοντας άξια έργα μετανοίας, ώστε να αναδειχθούμε εύχρηστα σκεύη του Λόγου, Θεού κατοικητήρια και να κληρονομήσουμε δόξα και τιμή και ειρήνη, που επιφυλάσσει ο Θεός για κάθε ένα που εργάζεται το αγαθό».

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα και στους εορτάζοντες έτη πολλά και ευλογημένα, και διένειμε το αντίδωρο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

{youtube width="620" height="400"}GqpxnRq5Oow{/youtube}

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 69836
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!