Ιερώνυμος "Μήνυμα αισιοδοξίας η προβολή τέτοιων προσωπικοτήτων"

ImageΤα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γεωργίου Γενναδίου έκαναν σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, οδού Ακαδημίας στην Αθήνα μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος πείρε τον λόγο και μίλησε για τον χαρακτήρα της σημερινής εκδήλωση λέγοντας: «όταν προβάλλονται τέτοιες προσωπικότητες ιδιαιτέρως μέσα στην κρίση των εποχών είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας» και συνεχίζοντας είπε: «σήμερα ο Γεώργιος Γεννάδιος γίνεται πραγματικός διδάσκαλος για όλους μας, είναι διδάσκαλος του Γένους».

Στην αντιφώνηση του ο Δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης μίλησε με έμφαση για το πρόσωπο και το έργο του Γεωργίου Γενναδίου και κατέληξε: «έθεσα υπό την αιγίδα του Δήμου την σημερινή εκδήλωση, για να δείξω έμπρακτα την στήριξη μου στο έργο σας Μακαριώτατε, στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και να διαψεύσω όλους αυτούς που επιθυμούν, με συκοφαντίες να υπονομεύσουν τις σχέσεις του Δήμου με την Εκκλησία».

Η τελετή αποτέλεσε οφειλομένη τιμή για την προσφορά του ως κτήτορος, επιτρόπου και ευεργέτου του ιστορικού αυτού Ιερού Ναού.

Η πρωτοβουλία έγινε από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού και υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Δήμου Αθηναίων.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, του Δήμου, της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, της κοινωνίας και των ιδρυμάτων, για την σύσταση των οποίων πρωτοστάτησε και στη συνέχεια υπηρέτησε και υπεστήριξε όλη του την ζωή o Γεώργιος Γεννάδιος, μεταξύ των οποίων το Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Εθνική Βιβλιοθήκη, την Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, το Α’ Γυμνάσιο Αθηνών, την Αρχαιολογική Εταιρεία, την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, το Νομισματικό Μουσείο, καθώς και την Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, που δώρισε στο έθνος προς τιμή του ο υιός του Ιωάννης Γεννάδιος.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 89856
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!