Νεανική συμφωνική ορχήστρα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

ImageΣήμερα το πρωί έγινε η παρουσίαση του έργου Gian Battista Pergolesi "Stabat Mater" από την νεανική συμφωνική ορχήστρα υπό την αιγίδα της ΕΡΤ.

Την διεύθυνση της Ορχήστρας είχε η κυρία Νίνα Πατρικίδου και στο πιάνο η κ. Χριστίνα Μαραβέλια.

Η σοπράνο κυρία Μαρία Κόκκα πριν την έναρξη ευχαρίστησε την Αρχιεπισκοπή και τον Αρχιεπίσκοπο για την φιλοξενία και τη πνευματική υποστήριξη.

Η εικόνα της θλίψης της Παναγίας στάθηκε έμπνευση για τον συνθέτη Giovanni Battista Pergolesi, ο οποίος το 1736, χρονιά του θανάτου του, συνέθεσε μουσική για το θρησκευτικό ποίημα STABAT MATER DOLOROSA.

Στο έργο δύο γυναικείες φωνές της Soprano Μαρίας Κόκκας και της Mezzo Soprano Βάγιας Κωφού συμπάσχουν στο δράμα της Μητέρας Παναγίας, τραγουδώντας την άφατη θλίψη της ενώπιον του Σταυρού, για τον χαμό του σπλάχνου της αλλά και τον εξαγνισμένο Ιερό πόνο για το πάθος του Θεανθρώπου, την κάθαρση της Ιερής θυσίας του Κυρίου, τη λύτρωση της ψυχής.

Την παρουσίαση του έργου παρακολούθησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. π. Μάρκο Βασιλάκη και τον Ιεροκήρυκα και υπεύθυνο του γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιμ. π. Χρυσόστομο Παπαθανασίου.

Στο τέλος ο Αρχιεπίσκοπος αφού ευχαρίστησε την χορωδία και τους παρευρισκόμενους, έδωσε την  πατρική ευλογία του και μοίρασε αναμνηστικά σταυρουδάκια.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 56039
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!