Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τον γέροντα Παϊσιο - (video)

ImageΤην ζωή και το έργο του γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου θα παρουσιάσει την Μ. Τετάρτη και την Μ. Πέμπτη, ο τηλεοπτικός σταθμός ΕΤ3 μέσα από δύο ντοκιμαντέρ.

Για τον γέροντα Παϊσιο μίλησε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μιλήσει κανείς για τον π. Παϊσιο, να εμβαθύνει στη σκέψη του».

«Ο π. Παϊσιος υπήρξε μια από τις μεγάλες προσωπικότητες, όχι μόνο του Αγίου Όρους αλλά όλης της Ορθοδοξίας. Προσέφερε και προσφέρει», επεσήμανε ο Μακαριώτατος.

Επίσης, για τον π. Παϊσιο μίλησε και ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Γέρων Παύλος Λαυρίωτης, υπογραμμίζοντας πως «ο π. Παϊσιος δεχόταν τους ανθρώπους όλους αδιακρίτως, και σχετικά εύκολα διότι ήταν προσιτός στους ανθρώπους, που τον επισκέπτονταν».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Καρακάλου, Αρχιμ. Φιλόθεος τόνισε: «Είναι ευλογία του Θεού για την Ελλάδα μας, που ανέδειξε αυτή την μεγάλη μορφή, προερχόμενος από την Αγιοτόκο Καππαδοκία».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Εμφανίσεις: 106348
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!