Αρχιεπίσκοπος «Η επίσκεψή σας ανανεώνει τους δεσμούς του παρελθόντος»

ImageΤον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, επισκέφθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας ο οποίος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ υποδέχθηκε στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Μάρκος Βασιλάκης και ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Α.Α Αρχιμ. Γαβριήλ Παπανικολάου.

Εν συνεχεία ο κ. Ιλαρίων συνοδευόμενος από ιερείς της Αρχιεπισκοπής, μετέβη στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου όπου εκεί τον υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος.

Μετά το πέρας της συνάντησης όπου διήρκησε περίπου μια ώρα, μετέβησαν στην αίθουσα του Θρόνου.

Εκεί ο Αρχιεπίσκοπος καλωσορίζοντας τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ, μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι μεγάλη χαρά να έχουμε κοντά μας, τον αγαπητό εν Χριστώ αδελφό Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ, μια επίσκεψη η οποία μας φέρνει πιο κοντά στην Εκκλησία της Ρωσίας και ανανεώνονται δεσμοί του παρελθόντος».

«Βλέπουμε την σημερινή πραγματικότητα και με βάση αυτής της πραγματικότητας, δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε διάφορες απόψεις και ότι υπάρχει ένα μεγάλο πεδίο όπου μπορούμε να συνεργαστούμε με ένα και μόνο σκοπό, το πώς θα βοηθήσουμε τον λαό μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας ο Μακαριώτατος, τόνισε: «Παρακάλεσα τον Σεβασμιώτατο, να μεταφέρει τα σέβη όλων και τις ευχές στον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο».

Να σημειωθεί, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, προσέφερε στον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα ένα εγκόλπιο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων ανέφερε, ότι «με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας. Χαίρομαι για την ευκαιρία που είχα να μιλήσω μαζί σας, σε ένα στενό περιβάλλον καθώς και να μεταφέρω σε όλους το χαιρετισμό του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου, ο οποίος επανειλημμένως γινόταν δεκτός στην Ιερά Αρχιεπισκοπή από τη θέση του Μητροπολίτη και Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.

Επίσης, τόνισε: «Διαπιστώνουμε, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος ευρίσκεται σήμερα σε μια δυσχερή κατάσταση και αυτό οφείλεται εν μέρει και στην οικονομική κρίση. Επίσης διάφορα σύννεφα παρατηρούνται στις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας. Όμως ελπίζουμε ότι τα προβλήματα αυτά θα ξεπεραστούν, θα επικρατήσει η δικαιοσύνη και η Εκκλησία θα κατέχει τη δέουσα θέση σε αυτή την ωραία και αρχαία χώρα, ευλογημένη από τα βήματα των Αποστόλων».

Τέλος, ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Ιλαρίων συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, και τον Υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Πανάρετο.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 58055
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!