Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στον Μητροπολίτη Αχαϊας Αθανάσιο

ImageΠανιερώτατε εν Χριστώ αδελφέ,

Συνοδική Αποφάσει, ληφθείση εν τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 15ης μηνός Μαρτίου ε.ε., και κατόπιν του υπ' αριθμ. 4/31.1.2011 υμετέρου εγγράφου, δι’ ου υποβάλλετε Αυτή Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 20ης Ιανουαρίου ε.ε. περί της καταστάσεως των Χριστιανών εντός του πλασίου της προστασίας της ελευθερίας της θρησκείας, γνωρίζομεν υμίν, ότι η Διαρκής Ιερά Συνοδος, εν τη ρηθείση Συνεδρία Αυτής τούτο πληροφορηθείσα, έγνω εκφράσαι προς υμάς τας ολοθύμους ευχαριστηρίους Αυτής προσρήσεις δια τα πολύτιμα στοιχεία, άτινα φέρετε εις γνώσιν Αυτής.

Το σχετικόν Ψήφισμα, διαλαμβάνον στοιχεία περί βιαίων διώξεων, τρομοκρατικής δράσεως φονταμενταλιστικών οργανώσεων, δολοφονιών, πολιτικών εκτοπισμού, καταπιέσεων και διακρίσεων πάσης φύσεως εις βάρος των Χριστιανών εις Ισλαμικάς χώρας, ως η Νιγηρία, το Πακιστάν, η Αίγυπτος, το καθεστώς της Βορείου Κύπρου, το Ιράκ, το Ιράν και το Βιετνάμ, συνιστά θεμελιώδη πολιτικήν συμβολήν εις υπεράσπισιν των κατωχυρωμένων θρησκευτικών ελευθεριών των ανά τον κόσμον χριστιανικών κοινοτήτων και καταδίκην των βιαίων διωγμών, πράξεων θρησκευτικής βίας και επιβούλων στρατηγικών εναντίον αυτών.

Αποτελεί μάλιστα καρπόν της ενισχύσεως του διαλόγου μετά των Εκκλησιών εντός του πλαισίου λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Η Ιερά Σύνοδος, παρακολουθούσα τα ζητήματα αυτά μετά της προσηκούσης προσοχής και ευθύνης, θα επιληφθή τούτων αρμοδίως δια των Ειδικών Συνοδικών Επιτροπών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων.

Επί δε τούτοις, κατασπαζόμενοι την υμετέραν Πανιερότητα εν Κυρίω, διατελούμεν μετ' αγάπης.

† Ο Αθηνών Ι Ε Ρ Ω Ν Υ Μ Ο Σ, Πρόεδρος


Ο Αρχιγραμματεύς
† Αρχιμ. Μάρκος Βασιλάκης

 

Εμφανίσεις: 80926
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!