Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «Μιλάω εκεί που πρέπει και όταν πρέπει»

ImageΘεμελίωσε πριν από λίγο τον Ξενώνα για τους συγγενείς των Καρκινοπαθών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Άνθιμου και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη.

«Είναι ένα άνοιγμα για πρώτη φορά που από τον σταθερό προϋπολογισμό της Εκκλησίας, ξεχωρίζει από την αρχή ένα ποσοστό που θα πάει στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Επίσης, τόνισε: «Και σήμερα είναι ο ξενώνας εδώ στην Θεσσαλονίκη, και αν του χρόνου είναι καλύτερα θα γίνει ένας ξενώνας για τους φοιτητές λίγο πιο πέρα. Αυτά θα είναι πάντοτε υπό την επίβλεψη του οικείου Μητροπολίτη και βέβαια με την βοήθεια και συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος, υπογράμμισε, ότι "Το σημερινό έργο έχει μία ιδιαιτερότητα. Δεν γίνεται με τη βοήθεια ανθρώπων που στηρίζουν την Εκκλησία αλλά από τον κεντρικό οικονομικό οργανισμό της που έχει καθορίσει ένα μέρος των πόρων που διαθέτει για να στηρίξει το οικοδόμημα της Εκκλησίας, να διατίθεται για τέτοιους κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς στόχους"

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την διάρκεια των συνομιλιών ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, επεσήμανε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να μένει βουβή και θα πρέπει να βγαίνει μπροστά.

Όταν ο Αρχιεπίσκοπος μετά από λίγο πήρε τον λόγο, επεσήμανε ότι ο ίδιος μιλάει αλλά μιλάει μόνο όταν πρέπει και εκεί που πρέπει.

Συγκεκριμένα ο κ. Ψωμιάδης τόνισε: «Η Εκκλησία Μακαριώτατε, πρέπει να έχει φωνή και ιδιαίτερα με όλο τον σεβασμό είμαι εντυπωσιασμένος τους τελευταίους μήνες , από τις θέσεις σας.»

«Η Εκκλησία δεν μπορεί να παραμένει βουβή, είναι η Εκκλησία αυτή που θέλουμε η εκκλησία που πρέπει και πάλι να βγει μπροστά την κρίσιμη αυτή ώρα. Να σκύψει πάνω από τα σημερινά προβλήματα και να προσφέρει χείρα βοηθείας», πρόσθεσε ο κ. Ψωμιάδης.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος τόνισε χαρακτηριστικά: «Μιλάω αλλά εκεί που πρέπει και όταν πρέπει».

«Εκείνο που θέλω περισσότερο απ΄ όλα είναι να μετράω τα βήματα μου με πολύ διάκριση, διότι στην θέση την οποία είμαι σήμερα με αξίωσε ο Θεός και η ψήφος των αγαπητών αδελφών, σκέπτομαι ότι έχω έναν προορισμό», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Τέλος, υπογράμμισε: «Έχω ένα προορισμό να κρατήσω μια Ιεραρχία ενωμένη, να κρατήσω μια Ιεραρχία που να είναι οικογένεια, που να σέβεται ο ένας τον άλλον. Και να κάνουμε όχι εκείνο που θα αναδείξει εμένα αλλά αυτό που θα συγκρατήσει όλους μας. Πάνω απ' όλα αγωνίζομαι για το πως θα βοηθήσουμε να κρατήσουμε τον ιστό αυτής της κοινωνίας που τρίζει."

"Οι δυσκολίες είναι πολλές και μία λανθασμένη κίνηση οποιουδήποτε αρκεί για να ανάψει, να γίνει φλόγα. Δε μου λείπει το θάρρος κ. Ψωμιάδη, δεν μπορώ να πω πάρα πολλά σαν και εσάς. Όμως αν η πατρίδα μου μου ζητήσει να δώσω τη ζωή μου θα τη δώσω. Όμως άκριτα, χωρίς αιδώ δεν θα το κάνω..", είπε κλείνοντας ο Μακαριώτατος.

Απών ο Σύλλογος Καρκινοπαθών

Αισθητή ήταν η απουσία εκπροσώπων του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης από την τελετή των εγκαινίων. Η πρόεδρος του Συλλόγου, Περσεφόνη Μήττα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν παρέστη στην τελετή, παρότι προσκαλέστηκε, εκφράζοντας τη πικρία της, διότι δεν ζητήθηκε η γνώμη των καρκινοπαθών πριν ληφθεί η απόφαση για τη δημιουργία του ξενώνα.

Παράλληλα επισήμανε ότι ήδη υπάρχει ξενώνας καρκινοπαθών στην Πυλαία, την ευθύνη λειτουργίας του οποίου έχει η Αντικαρκινική Εταιρεία, αλλά δεν λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια.

Η κ Μήττα εξέφρασε την ανησυχία, ότι ο ξενώνας της Πυλαίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς πέραν αυτού για τον οποίο δημιουργήθηκε, όπως συνέβη στην περίπτωση του ξενώνα για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, ο οποίος δημιουργήθηκε στην περιοχή της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη και στον οποίο σήμερα αντί να μένουν καρκινοπαθή παιδιά , φιλοξενούνται φοιτητές της Θεολογικής.

Εμφανίσεις: 81547
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!