Αυστηρές επιστολές της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

ImageΤην έντονη δυσφορία και αποδοκιμασία για δημοσιεύματα, εκφράζει με επιστολές της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Να αναφερθεί, ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, απέστειλε δύο αυστηρές επιστολές σε Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείο και σε Ηγούμενο της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας.

Η επιστολή που αφορά τον Ηγούμενο στάλθηκε με αφορμή τη δημοσίευση ποιήματος του, στο περιοδικό «Χριστιανική Σπίθα» με τίτλο: «Τοιούτοι υμίν έπρεπον Αρχιερείς».

Η Ιερά Σύνοδος στην επιστολή της εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία της, για το περιεχόμενο του ποιήματος: «Η Ιερά Σύνοδος, εν τη ρηθείση Συνεδρία Αυτής, απεφάσισεν ίνα εκφράση υμίν την αποδοκιμασίαν Αυτής δια το περιεχόμενον και το ύφος του ως άνω ποιήματος, επιπλήξη δ΄ υμάς εν ταύτω δια την απαράδεκτον ανοχήν τοιούτων κειμένων».

Επίσης, τονίζει πως «Σεβόμενοι το ον φέρητε το αξίωμα του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής … , περιοριζόμεθα το γε νυν έχον ίνα επιστήσωμεν την προσοχήν υμών δια την εν τω μέλλοντι αποφυγήν τοιούτων απαράδεκτων αντεκκλησιαστικών ολοισθημάτων».

Μητροπολίτης της Βορείου Ελλάδος, σχολιάζοντας το θέμα μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η Ιερά Σύνοδος από εδώ και πέρα θα πάψει να σιωπά, μπροστά σε φαινόμενα και δημοσιεύματα τα οποία προσβάλλουν το ήθος και το έργο των Επισκόπων».

«Ο καθένας πλέον θα μπαίνει στη θέση του», πρόσθεσε χαρακτηριστικά στη Romfea.gr ο Ιεράρχης.

Ακόμη η Ιερά Σύνοδος με επιστολή εκφράζει την απορία της, για δημοσίευμα Άρχοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τίτλο «Το ‘Φαρμακίδειο Άγος’ και η Μεγάλη Εκκλησία».

Η Συνοδική Απόφαση με ημερομηνία 29 Οκτωβρίου 2010 μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η Ιερά Σύνοδος εξηπόρησε δια τας εν αυτώ αναφερομένας εκφράσεις, τας οποίας θεωρεί ότι απάδουν προς τα διαλαμβανόμενα εν τω Πατριαρχικώ και Συνοδικώ Τόμω της 29ης Ιουνίου 1850, και απεφάσισεν όπως διαπύθηται περί της αιτίας της αναγραφής εν εισαγωγικοίς των όρων: «Αυτοκέφαλη Διοίκηση» και «εν Ελλάδι Εκκλησία».

Συνοδικός Μητροπολίτης μιλώντας στη Romfea.gr, για το θέμα τόνισε: «Η Ιερά Σύνοδος με την επιστολή της αυτή, αποκαθιστά τα πράγματα στην κανονική εκκλησιαστική τους διάσταση».

Την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011 το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr» σε δημοσίευμα του, αναφέρθηκε και σε Συνοδική απόφαση της Ιεράς Συνόδου (10 Ιανουαρίου) για κείμενο μοναχού της Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου Καστορίας σχετικά με την εγκύκλιο της Ι. Συνόδου «Προς το Λαό».

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Εμφανίσεις: 107791
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!