Η Ιερά Σύνοδος καλεί μοναχό για οφειλόμενες εξηγήσεις

ImageΑποκλειστικό - Να δώσει τις οφειλόμενες εξηγήσεις καλεί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, από μοναχό της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου Καστορίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Romfea.gr» η Ιερά Σύνοδος σε προηγούμενη συνεδρία της κατά το μήνα Ιανουάριο, ασχολήθηκε με το δημοσίευμα του εν λόγω μοναχού, το οποίο καταφερόταν εναντίον του κειμένου της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας «Προς το Λαό».

Ο μοναχός στο κείμενο του, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αλλά ας μη ζητάμε τέτοια πράγματα από ένα κείμενο, του οποίου ο συντάκτης, αν και φέρεται να είναι επίσκοπος της Εκκλησίας του Χριστού, σύμφωνα τουλάχιστο με το κείμενο, δεν φαίνεται να έχει σχέση με τον Χριστό.»

Σε άλλο σημείο τονίζει χαρακτηριστικά, ότι «το κείμενο είναι απαράδεκτο. Είναι αρλουμπιτζίδικο. Είναι αμπελοφιλοσόφημα. Είναι εντελώς ξένο προς το αιώνιον Ευαγγέλιον της αιωνίας Σωτηρίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Αν ο συντάκτης του διαθέτει ακόμη ήθος Χριστού και ίχνος ταπεινώσεως, να παραδεχθεί δημόσια το έγκλημά του ενάντια στον Χριστό και την Αγία Εκκλησία Του».

Επίσης, ο μοναχός απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μέσα από το κείμενο υπογραμμίζει: "Σε παρακαλούμε, σε ικετεύουμε. Σε χρειαζόμαστε, σε χρειάζεται ολόκληρη η Εκκλησία, σε χρειάζεται ολόκληρος ο κόσμος. Προς Θεού! Πατέρα μας, φυλάξου από «τους φίλους σου»"

Να σημειωθεί, ότι μητροπολίτες κατά την διάρκεια της Συνεδρίας, έκαναν λόγο για εκφράσεις που απάδουν στο φρόνημα ενός ορθόδοξου χριστιανού πόσο μάλλον μοναχού, ζητώντας από τον Αρχιεπίσκοπο να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Συνοδικός Ιεράρχης μιλώντας στην Romfea.gr, ανέφερε ότι «η Ιερά Σύνοδος αποδοκιμάζει το κείμενο του εν λόγω μοναχού, και συγχρόνως εκφράζει την πικρία της και τη δυσαρέσκειά της».

Επίσης, τόνισε: «Η Ιερά Σύνοδος με επιστολή της, καλεί τον μοναχό της Μονής Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου για να δώσει τις οφειλόμενες εξηγήσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr» είχε λάβει το εν λόγω κείμενο, όμως δεν το δημοσίευσε για λόγους καθαρά εκφράσεως σεβασμού προς το σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εμφανίσεις: 76561
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!