Αρχιεπίσκοπος «Εδώ είναι η κοιτίδα του Χριστιανικού κόσμου» - (Φώτο)

ImageΤέταρτη ημέρα σήμερα της ειρηνικής επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στο Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεο και Σιδηροκάστρου Μακάριο, αλλά και Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αντιοχείας επισκέφθηκε την πόλη Χάμ, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Επιφανείας.

Εκεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτη Επιφανείας κ. Ηλία, και εν συνεχεία μετέβησαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου τελέστηκε επίσημη Δοξολογία.

Ο Μητροπολίτης Ηλίας καλωσορίζοντας τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και έμαθε Ελληνικά πριν από πολλά χρόνια.

«Εύχομαι να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει αυτό σύντομα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επιφανείας κ. Ηλίας.

Επίσης ο Μητροπολίτης Ηλίας υπογράμμισε: «Δοξάζω τον Θεό, για την ιστορική αν και σύντομη επίσκεψή σας στην Μητρόπολη μας, διότι μου δόθηκε η ευκαιρία να λάβω την ευλογία σας. Να θεωρείτε τον ναό αυτό σαν σπίτι σας».

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ηλία για ωραία λόγια, αναφερόμενος στην Αβραμιαία αφιλοξενία τόσο την δική του, όσο και του Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιγνατίου τις μέρες αυτές.

Εν συνεχεία ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε και στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, τονίζοντας ότι «από τις ψαλμωδίες που άκουσα συγκινήθηκα, νόμιζα ότι βρισκόμουν σε κάποιο ναό της Αθήνας».

«Στο ναό αυτό δεσπόζει η εικόνα της Παναγίας μας στην κόγχη του ιερού, η δογματική και η θεολογική διδασκαλία στο χώρο της ορθοδοξίας έχει καθορίσει την θέση καθενός αγιογραφικού θέματος. Δεν μπορεί να αγιογραφεί ο καθένας και να τοποθετεί τα άγια θέματα όπου θέλει», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε, ότι «αυτό που ζούμε σήμερα Σεβασμιώτατε, στον χώρο αυτό κοιτάζοντας την Παναγία μας, νιώθουμε κλήρος και λαός μια οικογένεια εν Χριστώ. Όπως δίδαξε ο Απόστολος Παύλος στους Αθηναίους, ο Θεός και πατέρας μας από το ίδιο αίμα. Είμαστε από ένα γένος»,

«Έχουμε την βαθειά συνείδηση ότι είμαστε στις ρίζες μας, και συγκινούμαστε όταν ξέρουμε ότι από αυτή την χώρα φέρουμε το όνομα Χριστιανοί. Εδώ είναι η κοιτίδα του Χριστιανισμού κόσμου», υπογράμμισε επίσης ο Αρχιεπίσκοπος.

Φωτογραφίες - Romfea.gr - Επίσκεψη Ι. Μητρόπολη Επιφανείας

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 97497
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!