Συναντήσεις Ιερωνύμου με Υπουργό Θρησκευμάτων και Μουφτή

ImageΔεύτερη ημέρα της  επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιγνάτιο και τους Μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεο και Σιδηροκάστρου Μακάριο, επισκέφθηκε τον Υπουργό Θρησκευμάτων της Συρίας κ. Σαντά.

Ο Υπουργός Θρησκευμάτων κ. Σαντά αναφέρθηκε, ότι η επίσκεψη του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και στη Συρία αποβλέπει στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ισλάμ και Χριστιανισμού.

Στη συνεχεία ο Υπουργός αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Πατριάρχη Αντιοχείας, που όπως τόνισε κάνει μεγάλες προσπάθειες για την αδελφοποίηση των Μουσουλμάνων με τους Χριστιανούς.

Ο Μακαριώτατος από την πλευρά του, επεσήμανε ότι «δεν πρόκειται για μια εθιμοτυπική ειρηνική επίσκεψη, αλλά μια επίσκεψη που στοχεύει στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων».

Να σημειωθεί, ότι Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε και στο θέμα των μεταναστών, κάνοντας λόγο για την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, τονίζοντας ότι «πάρα πολλοί μετανάστες αναγκάζονται να ξενιτευτούν για οικονομικούς λόγους, κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής».

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης, και της Εκκλησίας οι οποίες όπως ανέφερε ταΐζουν και φροντίζουν τους μετανάστες, όπως ορίζει η χριστιανική διδασκαλία.

«Μέχρι τώρα συμβιώναμε μέσα σε ειρηνικό κλίμα με τους Έλληνες μουσουλμάνους, όμως οι νέες συνθήκες έχουν ανατρέψει τις ισορροπίες» επισήμανε ο κ. Ιερώνυμος.

Ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε και τον Μουφτή σοφολογιώτατο Αχμέτ Χασούν, όπου και εκεί επικράτησε θετικό κλίμα.

Ο Μουφτής απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο τόνισε, ότι «δεν υπάρχει ιερός πόλεμος, γιατί ο πόλεμος δεν μπορεί ποτέ να είναι ιερός.»

«Η θρησκεία δεν είναι όχημα για πολέμους, αλλά όχημα για ειρήνη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μουφτής Χασούν.

Τέλος σημείωσε: «Δεν οργίζεται ο Θεός εάν γκρεμίζουμε Εκκλησίες η Τεμένοι, όσο να γκρεμίζουμε τη ζωή ενός ανθρώπου».

Φωτογραφίες: Romfea.gr και Χρ. Μπόνης

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 72045
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!