Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος "Στο πρόσωπό σας βλέπουμε έναν ειλικρινή φίλο"

ImageΣε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, στον Πατριάρχη των Συρορθοδόξων Ιγνάτιο Ζάκκα Ίβαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» ο Πατριάρχης των Συρακοβιτών Ιγνάτιος Ζάκκα, απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο τόνισε: «Ευχαριστώ και ευγνωμονώ τη αδελφή Ελληνική Εκκλησία και την Ελληνική Κυβέρνηση για τη βοήθεια όσον αφορά την εκπαίδευση των κληρικών της Συριακοβικής Εκκλησίας».

Επίσης, ο Συρακοβίτης Πατριάρχης υπογράμμισε: «Μέχρι σήμερα σαράντα (40) κληρικοί μας, αποφοίτησαν από την Ελληνική Θεολογική Σχολή. Πολλοί απ’  αυτούς είναι τώρα αρχιερείς και μέλη της Συνόδου, ενώ άλλοι διακονούν σε άλλους χώρους».

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιγνάτιος τόνισε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από τα πνευματικά μας τέκνα που σπούδασαν στην Ελλάδα, η Ελληνική γλώσσα έγινε και επίσημη γλώσσα στη Θεολογική μας Σχολή».

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Ιερώνυμος, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη των Συρορθοδόξων Ιγνάτιο Ζάκκα για την θερμή υποδοχή που επεφύλαξε σ΄ αυτόν και τη συνοδεία του.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Ιγνάτιο Ζάκκα ανέφερε χαρακτηριστικά: "Στο πρόσωπο σας, βλέπουμε έναν ειλικρινή φίλο μας, ο οποίος εργάζεται σθεναρά για την περαιτέρω ανάπτυξη των ήδη στενών, μεταξύ μας, δεσμών φιλίας και αγάπης"

«Η Εκκλησία της Ελλάδος επιθυμεί και θέλει να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ των δύο Εκκλησιών μας, να συνεχιστεί ο διάλογος εν αγάπη και Αληθεία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος.

Εν συνεχεία υπογράμμισε: «Να συνεχιστεί ο διάλογος και να ζήσουμε όπως στους 4 πρώτους αιώνες ενωμένοι».

"Προς αυτή την κατεύθυνση πεποίθησή μας είναι ότι πρέπει να αρχίσει εκ νέου ο μεταξύ των δύο ομολογιακών μας οικογενειών, διακοπής από του έτους 1977, θεολογικός διάλογος στον οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος πάντοτε έδιδε μεγάλη σημασία. Διότι μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο δύνανται να αρθούν τα υφιστάμενα εμπόδια για την μεταξύ μας δογματική και εκκλησιαστική ένωση", πρόσθεσε κλείνοντας.

Να σημειωθεί, ότι ο Πατριάρχης των Συρακοβιτών αυτή την ώρα παραθέτει δείπνο προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου και της τιμίας Συνοδείας του.

Image

Εμφανίσεις: 94749
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!